Reklam
  • Reklam
AKP’Lİ BELEDİYENİN USULSÜZ İHALESİNE İTİRAZ EDEN MHP’Lİ...

AKP’Lİ BELEDİYENİN USULSÜZ İHALESİNE İTİRAZ EDEN MHP’Lİ İSTİFA ETTİ

AKP’li Kırıkkale Belediyesi'nin ihalesine 'hukuka aykırı' ve 'adrese teslim' diyerek itiraz eden MHP’li Kırıkkale Belediye Meclis Üyesi Murat Tanır partisinden istifa etti. MHP Kırıkkale İl Başkanı Erdal Baloğlu ile görüşen Tanır, "Cumhur İttifakı'na zarar verdiğim gerekçesiyle istifam istendi" dedi. Tanır, "MHP benim evim gibiydi. Bana MHP'nin öğrettiği konularda mücadele verdim. Ama geldiğimiz konularda yolsuzluk ve haksızlığa dur demek, problem oluyor. Bu aşamada doğruya doğru demek suç oldu"

10 Eylül 2021 - 13:24

AKP'li Kırıkkale Belediyesi, bedeli EDS gelirlerinden ödenmek üzere, bazı caddelerin asfalt çalışmasından, kaldırım yapımına, yaya geçidi çiziminden, otobüs ve iş makinası alımına kadar çok sayıda kalemin olduğu bir ihale yaptı. 21/b yöntemiyle davetiye usulü gerçekleştirilen ihale 450 milyon TL’ye ASELSAN'a verildi. MHP'li Kırıkkale Belediye Meclis Üyesi Murat Tanır ise ihalenin 21/b şartlarını taşımadığı ve adrese teslim olduğu gerekçesiyle Kırıkkale Belediyesi İhale Komisyonu’na ihalenin iptali için itirazda bulundu.

“HUKUKA AYKIRI OLDUĞUNDAN İPTAL EDİLMELİ”

Tanır’ın ihalenin iptali için verdiği itiraz dilekçesinde ise şu ifadeler yer aldı:

“Belediyemiz tarafından 31.08.2021 tarihinde yapılan EDS ve ekleri konulu ihale, hem ihale tekniği (4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu 21/B maddesi) hem de ihale içeriği (aynı ihalede mal alımı, yapım işi ve hizmet alımı bulunmaktadır) açısından hukuka aykırı olduğundan, kamu yararı ve belediyemiz menfaati açısından iptal edilmesi gerekmektedir”

“ŞEFFAF BİR İHALE YAPILMIYOR”

Geçtiğimiz gün konuya ilişkin SÖZCÜ'ye açıklamalarda bulunan Tanır, “Belediye 21/b yöntemiyle ihaleye çıktı. 3 teklif usulü, 3 firma arasında ihale yapılıyor. Burada da ihale normal değerinin çok üstünde gidiyor ve şeffaf bir ihale yapılmıyor. İhaleye çıkmadan ihalenin kime gideceği de belliydi zaten. Yani adrese teslim bir ihale oldu. Burada 21/b ihale usulüne şartları uymadı. Şartlar uymadığı için de belediye meclisinde bir soru önergesi verdim. Daha sonra da ihale komisyon başkanlığına itiraz ettim. Şimdi itirazıma verecekleri cevabı bekliyorum. Eğer itirazıma olumsuz bir yanıt gelirse konu ile ilgili suç duyurusunda bulunacağım” ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti