Reklam
  • Reklam
AK Partili Numan Kurtulmuş: Türkiye IMF defterini kapatmış,...

AK Partili Numan Kurtulmuş: Türkiye IMF defterini kapatmış, kenara atmıştır

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, son dönemde gündemden düşmeyen IMF tartışmalarına noktayı koyarak, "Türkiye IMF defterini kapatmış, kenara atmıştır" açıklamasında bulundu.

25 Eylül 2019 - 11:11

AK Parti Genel Başkanvekili Numan KurtulmuşTürkiye'nin IMF'den borç alacağı tartışmaları ile ilgili açıklamada bulunup Türkiye'nin IMF defterini kapattığını söyledi. Türk-ABD ortak devriyeleriyle Suriye'nin kuzeyinde oluşturulması planlanan Güvenli Bölge'nin derinliği konusunda da bilgi veren Kurtulmuş, "Derinlik 30 kilometre olacak" dedi. Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları şöyle:

SURİYELİ GÖÇMENLER BU BÖLGEYE GELECEK

Fırat'ın doğusunun terörden temizlenmesiyle ilgili hedefimiz ve kararlılığımız sahada da görülür noktaya gelmiştir. Ve Türkiye eninde sonunda o bölgenin temizlenmesi konusunda kararlıdır. Dün yine o haritayı Sayın Cumhurbaşkanımız BM kürsüsünde gösterdi. 30 kilometre derinliğinde bir bölgeyi Güvenli Bölge yaparak, burada Türkiye'de bulunan, diğer yerlerde bulunan Suriyeli göçmenlerin buraya gelmesini temin etmeye çalışacaktır. Türkiye her türlü meydan okumaya karşı hazırlıklıdır."

"TÜRKİYE TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE OLMA YOLUNDA DEVAM EDİYOR"

Türkiye'nin ekonomik bağımsızlık yolunda ilerlediğini kaydeden Kurtulmuş, ''Türkiye çok çetin meydan okumalarla karşı karşıya. Türkiye her türlü meydan okumaya karşı hazırlıklıdır. Çok çetin bir döneme girdiğimizi biliyoruz. Terörün sona erdirilmesi için kararlılığımız ortadadır. Zaman zaman gördük geçen hafta Ankara'da İran Rusya Türkiye'nin ortak Astana sürecinin 5. toplantısı yapıldı. Türkiye yoluna devam ediyor. Türkiye'nin bir tane ekseni vardır o da kendi milli eksenidir. Türkiye artık bir istikamete girmiştir. Suriye'deki kararlılığımız Türkiye'nin bir konudaki kararlılığını ortaya koyuyor. Türkiye tam bağımsız Türkiye olma istikametinde yoluna devam ediyor, her türlü meydan okumayı göze alıyor" dedi.

''KİMSE IMF HEYETLERİYLE GİZLİ KAPAKLI GÖRÜŞMELER YAPMAYA KALKMASIN''

Son günlerde gündeme gelen CHP ve İYİ Partili iki ismin İMF ile görüşmesine de değinen Kurtulmuş, "IMF heyeti ile muhalefet partilerinin görüşmesi meselesi. IMF sadece ekonomik konularda tavsiyelerde bulunan bir kuruluş değildir aslında küresel finans kapitalizmin önemli siyasal kurumlarından birisidir. Birileri istese de istemese de Türkiye bir daha IMF'nin kapısına muhtaç kalmayacaktır. Türkiye IMF defterini kapatmış, kenara atmıştır. Kimse IMF heyetleriyle gizli kapaklı görüşmeler yapmaya kalkmasın" şeklinde sözlerini noktaladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti