Reklam
  • Reklam
AK PARTİLİ KIRKPINAR’DAN DİYARBAKIRLI ANNELERE DESTEK

AK PARTİLİ KIRKPINAR’DAN DİYARBAKIRLI ANNELERE DESTEK

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Diyarbakır HDP İl Binası önünde dağa kaçırılan evlatları için oturma eylemi yapan annelere destek açıklaması yaptı.

10 Eylül 2019 - 10:42

AK Parti İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, çocukları terör örgütü tarafından kaçırılan annelerin Diyarbakır HDP il binası önünde yaptığı eylemin günden güne büyüdüğünü belirtti.

Kırkpınar, AK Parti ve hükümet olarak evlatları için eylem yapan annelerin yanında olduklarını ifade ederek, “Hacire anne” olarak anılan Hacire Akar’ın bireysel olarak başlattığı eylemde aile sayısı her geçen gün artarken, insan hakları, barış ve demokrasi diyerek bugüne kadar terör ve terörü destekleyen gruplara her türlü desteği veren sözde enteller, sivil toplum örgütleri ve ana muhalefet partisinin bu hususta sessiz kalması gerçek niyetlerinin demokrasi ya da insan hakları olmadığını ortaya koymuştur” dedi.

“Diyarbakırlı analara karşı kör ve sağır oldular”

Türkiye;deki çeşitli gelişmelerde açıklama yapan sözde akademisyenlerin bu konu ile ilgili olarak tek kelime açıklama yapmadıklarına vurgu yapan Kırkpınar, “Bölgedeki hendeklerin kapatılması için sözüm ona sözde akademisyenler açıklama yaptıkları zaman, devleti en ağır dille suçlayıp, kınadıkları zaman CHP bunlara arka çıkıyordu. Ama görüyorsunuz ne o akademisyenlerden ne de CHP’den ses çıkıyor. Genel Kurulda, muhalefet partisinin milletvekilleri söz aldığında insan haklarından, eşitlikten, yaşama hakkından bahsederler. Peki, bu insanların hakkı yok mu? Nerede kaldı sizin bahsettiğiniz insan hakları… Her fırsatta hükümeti eleştiren ana muhalefet partisi ve sözde sanatçılar, bu konu ile ilgili neden tek açıklama yapmazlar. Kör mü? sağır mı? Oldular” diye konuştu.

“TEK KELİME EDEMİYORLAR, ETMEYECEKLER”

Diyarbakır’da annelerin ve ailelerin evlatları için çırpındığını ama birilerinin bu çırpınışları görmezden geldiğini vurgulayan AK Parti İzmir Milletvekili Kırkpınar açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Her konuya yorumu olan CHP’nin sözcüleri ve yöneticileri tek kelime edemiyorlar, etmeyecekler. Çünkü ortaklıklarına zarar gelir. Bu konuyla ilgili tek bir açıklama yapamayacaklar. Ama biz en değerli varlıklarını, evlatlarını eli kanlı bir terör örgütünden kurtarma mücadelesi veren annelerin ve ailelerin yanındayız.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vurguladığı gibi inanıyoruz ki annelerin bu onurlu direnişi terör örgütüne diz çöktürecektir. Hükümetimiz ailelerimizin, annelerimizin yanında… Dün Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk, anneleri ziyaret ederek partimizin ve hükümetimizin desteğini beyan etti. Buradan tüm sivil toplum kuruluşlarımızı, sanatçılarımızı, akademisyenlerimizi, bu sese kulak vermeye davet ediyoruz. Bilinmelidir ki; tarih annelerin mücadelesine destek verenleri de bu sesi duymayanları da yazacak.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek