Reklam
  • Reklam
AK PARTİLİ ÇİFTÇİOĞLU’NDAN BAŞKAN TUGAY’A 100 GÜNLÜK...

AK PARTİLİ ÇİFTÇİOĞLU'NDAN BAŞKAN TUGAY'A 100 GÜNLÜK ELEŞTİRİ

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, görev süresinde 100 gününü dolduran Karşıyaka Bel. Bşk. Cemil Tugay’ın , şimdiye kadar ilçenin sorunlarının çözümüne yönelik hiçbir adım atmadığını söyledi.

30 Temmuz 2019 - 16:02

 

Başkan Tugay’ın belediyeye ait gayrimenkulleri de satmaya başlayarak, Karşıyaka’ yı uçuruma sürüklediğini belirten Çiftçioğlu, “Seçinden önce ‘Çılgın projelerim var’ diyerek mangalda kül bırakmayan Sayın Tugay, şimdi ne olduysa tek projeden bahsetmiyor. Mazbatayı alır almaz, bütün projelerini unuttu. Ne yazık ki aldatılan, zamanı çalınan, hayal kırıklığına uğratılan, önce ki dönemlerde olduğu gibi, yine Karşıyaka halkı oluyor. Karşıyakalılar artık bıktı” diye konuştu.

Ak Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, kahvaltılı basın toplantısı düzenleyerek, Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın 100 günlük performansını değerlendirdi. Toplantıda Başkan Tugay’ı sert sözlerle eleştiren Çiftçioğlu, Tugay’ın 2 bloktan oluşan Karşıyaka Sosyal Yaşam Kompleksinin satış kararını aldırtmakla göreve başladığını hatırlatarak , belediyenin malları elinden çıkarma telaşına girdiğini söyledi. Başkan Tugay’ın seçim öncesinde yapmayı taahhütettiği projeleri tek tek kamuoyu ile paylaşan Çiftçioğlu, verilen sözlerin sonuna kadar takipçisi olacaklarını ve Karşıyaka halkının haklarını savunacaklarını belirtti.

EN ÖNEMLİ SORUNLARA DEĞİNMEDİ

Başkan Çiftçioğlu “ Sayın Cemil Tugay, 12 Şubat 2019 tarihinde bir basın kuruluşuna projeleriyle alakalı yaptığı açıklamadı, dijital bir oyun turnuvası planladığını, İzmir’in her yerinden görünen dönme dolap projesinin olduğunu ve yeni iskele alanlarının oluşturularak taksi-bot seferleri başlatabileceğini söylemişti. Karşıyaka’ya bu projelerle yeni bir soluk getireceğinin sözünü verdi. Ama şu anda bu projeleri ağzına bile almıyor. Tugay, Karşıyaka’nın en önemli sorunlarından biri olan otopark problemleriyle alakalı da,

‘ Yer altı otoparkları için yeni yerler planlıyorum, toplu taşıma alternatiflerinin geliştirilmesi gerekiyor’ diyerek, ulaşım problemlerine dikkat çekmişti. Ama ne yazık ki 100 günlük mesaisini açıklarken ve gelecek Karşıyaka hayalini  anlatırken Karşıyaka’nın en önemli problemi olan otopark ve ulaşım sorununa da değinmedi. Bostanlı Pazar Yeri’ndeki yapısal değişiklikler, STK’ların faaliyetleri ve ortak çalışmaları için bina tahsisi gibi projeler de gündeme alınmadı. Sayın Tugay, taksi-dolmuş mantığında çalışan küçük elektrikli araçlarla toplu taşımaya alternatifler oluşturulması projesini de hatırlamıyor. Gerçekten Sayın Tugay’ı, hayretler içinde izliyoruz”dedi.

SORUNLARI GÖRMEZDEN GELİYOR

Karşıyaka’nın daha fazla kaybedecek zamanının kalmadığı belirten Başkan Çİftçöioğlu, “Karşıyaka Belediyesi, insanların hayatını kolaylaştıran çalışmalar yapmalı. STK’ların ve Halk Eğitim Merkezlerinin yaptığı sosyal ve eğitim içerikli çalışmalar , belediyecilik değildir. Kentlerin simgesel olarak zenginliğini gösteren meydanları ve alanları vardır.Halen Karşıyaka olarak kent meydanına sahip değiliz.Öncelikli iş olarak bu projede de tarafımıza düşen her şeyi yerine getirmeye hazırız.”diye konuştu.

YAŞLILAR DA UNUTULDU, OTOPARK PROBLEMİ DE

Başkan Çiftçioğlu , şöyle devam etti: “ Her geçen gün konut arzının ve nüfus yoğunluğunun arttığı Karşıyaka’da, halen alternatif ulaşım yolları oluşturulmadı. Karşıyaka’nın her bölgesinde otopark ile alakalı sorunlar, gün geçtikçe artıyor. İşin kötü tarafı, artan otopark problemine rağmen kent içindeki toplu ulaşım modelleri de her geçen gün alternatif hatlarını yitiriyor. Cemil Tugay’ın otopark problemini gündemine almaması kabul edilebilir bir durum değil. Seçim döneminde Cemil Tugay, yaşlılarımız için palyatif bakım merkezleri kuracağını söylemişti. Bu konuyu da rafa kaldırdı.

BORÇLAR VE MALİ DİSİPLİN KONUSUNDA ÇELİŞKİLER VAR

Karşıyaka Belediyesi’nde, borçlar ile mali disiplinler arasında büyük çelişkiler olduğunu ifade eden Çiftçioğlu, “Sayın Tugay, göreve geldiği gündem itibaren 43 milyon TL borç ödendiğini ve mali disiplin sağladığını belirtiyor. Karşıyaka’da yaşayan bir vatandaş olarak kendisine basitçe şu soruları soruyorum. 1 Nisan’dan bugüne belediyenin borcu 43 milyon TL azaldı mı?  Net borç ne kadar kaldı? Belediyenin birçok mal varlığını satma noktasında alınan kararlar var. Lakin bu satış bedelleri, belediye tarafından daha tahsil edilmedi. Herhangi bir ek gelir olmadan, gayrimenkul satışlarının tahsilatları yapılmadan ve borçlanma yetkisi alınmadan 43 milyon TL ödenebiliyorsa, daha önce bu 43 milyon TL nereye gidiyordu? Eğer Sayın Tugay’ın bu mali yönetimi gerçek ise, 14 ayda Karşıyaka Belediyesi’nin tüm borçlarının bitmesi gerekiyor Karşıyaka’nın 14 ay sonra bütün borcu sıfırlanacak mı?”

 

TUGAY, KULÜBE MAVİ BONCUK DAĞITIYOR

Başkan Cemil Tugay'ın Karşıyaka Spor kulübü'nün iç işlerine karıştığını  belirten Çiftçioğlu,bu durumun kesinlikle doğru olmadığını vurguladı. Tugay'a cevaplaması için önemli sorular da yönelten Başkan Çiftçioğlu, ''Tugay'ın kontenjanından belediye meclis üyesi olan bir arkadaşını, belediye bünyesinde 3 milyon liralık bütçe ile basketbol takımı kurulması için görevlendirilip,çalışma yaptırdığını biliyoruz, Avrupa kupaları almış, basketbolda simge bir kulübümüz varken,neden böyle bir oluşuma gidilme kararı alınıp,çalışma başlatıldı? Tugay'ın Karşıyaka Spor Kulübü'nün futbol şubesinin 2019-2020 sezonuna ait tüm giderlerini belediye tarafından karşılayacağı söylemi dilden dile yayılırken,Belediye şuana kadar futbol şubesi için ne kadar ve hangi yardımlarda bulundu? Bu konu hakkında kamu oyunu aydınlatmanı istiyoruz. Seçim döneminde Karşıyaka Belediye Spor ile Karşıyaka Spor Kulübü'ne ne kadar bağış oldu? İş adamlarımızı hangi sebeplerden ötürü bu kulübe bağış yapmaya zorluyorsunuz?'' İfadelerini kullandı.

 

KENT  A.Ş'DE PARTİZAN VE ULUFE DAĞITIMLAR

Başkan tugay'ın göreve gelir gelmez Kent A.Ş'deki yetki sorumluluğuda eline aldığını belirten çifçioğlu,''Tugay, 3 bin TL'nin üzerindeki tüm harcamaları denetimine aldığına ilişkin açıklamalar yaparak,kendince şeffaf ve tasarrufa dayalı bir yönetim izleyeceğini ilan etti.Peki;göreve gelmeden önce Kent A.Ş'nin bin 500 TL olan huzur haklarını 6 bin 500 TL'ye çıkarmasını nasıl izah edecek? Manisa Şehzadeler ilçesinde ikametgahı olan,hiçbir finans yönetimi tecrübesi olmayan Cenk Erdöl adlı kişi,CHP gençlik kolları Genel Başkan Yardımcısı olması nedeniyle mi Kent A.Ş finansın başına getirildi? bu liyakatsız atamayı yapmanı,sana kim ve neden rica etti? Karşıyaka Belediye Başkanı maaşının yanı sıra Kent A.Ş yönetim kurulu başkanı olarak ne kadar maaş alıyorsun ? Belediye şirketlerinden yönetici olarak aldığın maaşların toplamı ne kadar? Kent A.Ş yönetimine,Cemil Tugay'ın göreve gelmesiyle birlikte Hakan Memiş danışman olarak atandı. Bu kişinin 15 bin TL üzerinde maaş aldığını öğrenmekteyiz. Bu kişinin liyakatını nasıl açıklayacaksınız? Sadece bu kadar da değil.Foça belediye meclis üyesi olan Hakan Barçın da Kent A.Ş'de danışman olarak görevlendirildi. Karşıyakada başka nitelikli insan yok muydu da böyle bir atama yapıldı? Sayın Tugay Belediye Meclis Üyesi Murat Aydın'ı,Personel A.Ş'ye yönetim kurulu başkanı olarak atadınız.Ancak öğrendik ki Murat Aydın,Bayraklı Belediyesi'nin bir şirketinde genel müdür yardımcılığı yapıyor ve buradanda gelir sağlıyor. Sayın Tugay,Belediye Meclis Üyesi Murat Aydın'ın bayraklı'dada görev alması için siz  mi referans oldunuz ve Murat Aydın'ın aylık olarak toplam ne kadar maaş almasını sağladınız? ''

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı