Reklam
  • Reklam
AK PARTİ İTİRAZ ETTİ: OYLAR YENİDEN SAYILIYOR...

AK PARTİ İTİRAZ ETTİ: OYLAR YENİDEN SAYILIYOR...

Yerel seçimlerin ardından Bartın'da AK Parti'nin itirazı üzerine oylar yeniden sayılmaya başlandı.

02 Nisan 2019 - 14:32

1 Mart 2019 günü gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrasında Bartın Belediye Başkanlığı'nı MHP Belediye Başkan adayı Cemal Akın'ın 169 farkla kazanmasının ardından AK Parti il Başkanlığı itirazda bulundu. Bunun üzerine Bartın İl Seçim Kurulu oyları yeniden saymaya karar verdi. IMKB Ortaokulu'nda sabah saatlerinden itibaren başlayan oy sayımı sürüyor.

BELEDİYE MECLİSİ'NDE BİRİNCİ ÇIKMIŞLARDI

Öte yandan, belediye meclisinde AK Parti'nin önde olduğu MHP'nin ise başkanlıkta birinci çıktığı öğrenildi. Yeniden yapılacak olan sayımın ardından AK Parti'nin Bartın Belediye Başkan adayı Yusuf Ziya Aldatmaz ile MHP'nin Belediye Başkan adayı Cemal Akın'ın arasından yeni başkanın belirlenmesi bekleniyor.

SİİRT VE IĞDIR'DA DA İTİRAZ EDİLDİ

AK Parti, 72 bin 680 seçmenin oy kullandığı, HDP'nin bin 409 oy fark ile kazandığı Siirt merkez ile Kurtalan ve Baykan ilçeleri, Gökçebağ ve Veyselkarani beldelerinde seçim sonuçlarına itirazda bulundu.

Iğdır'da, 'cumhur ittifakı'nın adayı MHP'li İsa Yaşar Tezel, HDP'li Yaşar Akkuş'un kazandığı yerel seçimin resmi olmayan sonuçları için İl Seçim Kurulu'na itirazda bulundu.

İSTANBUL'UN TÜM İLÇELERİNDE İTİRAZ EDİLMESİ BEKLENİYOR

AK Parti, İstanbul'un tüm ilçelerinde seçim sonucuna itiraz etme kararı aldı. AK Parti, bugün saat 15:00'e kadar İstanbul'un 39 ilçesinde seçim sonuçlarına itiraz etme kararı aldı.

SADİ GÜVEN: SAAT 15'E KADAR SÜRELERİ VAR

Bugün saat 15.00'e kadar ilçe seçim kurullarına itiraz süresinin  olduğunu hatırlatan YSK Başkanı Sadi Güven, "İlçe seçim kurullarının 2 günlük bir karar verme  süresi var. İl seçim kurullarında bir günlük itiraz süresi var. Onlar da 2 günlük  bir süre içerisinde itirazlara karar verecekler. Sonra 3 gün içerisinde de  isterlerse bize gelecekler. Süreç bu şekilde işleyecek." diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti