Afyonkarahisar’da haşhaş hasadına başlandı

Afyonkarahisar'da haşhaş hasadına başlandı

Afyonkarahisar'ın en önemli tarım ürünleri arasında yer alan haşhaşta hasada başlandı.

09 Temmuz 2019 - 15:26

Sandıklı ilçesinde yaygın olarak yetiştirilen haşhaş, ilaç sanayisi ve gıda sektöründe kullanılıyor.

Başkuycak köyünde haşhaş üreticisisi Fahrettin Baştepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl ürünlerden güzel verim elde etmeyi umduklarını belirtti.

Haşhaşın ekimini dedelerinden gördükleri yöntemlerle yaptıklarını ifade eden Baştepe, "Vatandaşa satıyoruz. Bize yağ olarak geri dönüyor. Kapsülü de ilaç olarak devlete hizmet veriyor. Yılda biz ortalama 7-8 dekar haşhaş ekeriz. Köyümüz küçük olduğu için bize az kota düşüyor. 80 dekar kota veriliyor bizim köye. Bu da vatandaşlar arasında dağıtılıyor." dedi.

Yaklaşık 10 gündür haşhaş kırımlarının yapıldığını belirten Baştepe, şunları kaydetti:

"Haşhaş toplamanın süresi var. Bu süreyi kaçırdığımız zaman kapsülün üzerindeki yıldızlar açılıyor ve haşhaş buralardan yere dökülüyor. Bu süreyi kaçırmamak için erken hasat yapıyoruz. Toprak Mahsülleri Ofisi bizi sıra ile çağırır ve kapsüllerini oraya teslim ederiz."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kurum: Bu ülkede ev sahibi olmayan tek bir dar gelirli vatandaşımız kalmayana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz
Kurum: Bu ülkede ev sahibi olmayan tek bir dar gelirli...
Bakan Yumaklı: Parsel Bazlı Verim Sigortası uygulamasını pilot olarak 2026'da Tekirdağ'da başlatacağız
Bakan Yumaklı: Parsel Bazlı Verim Sigortası uygulamasını pilot...