Reklam
  • Reklam
Afrin operasyonuna Rusya ne diyor?

Afrin operasyonuna Rusya ne diyor?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "Rusya Afrin operasyonuna karşı mı? Olası bir operasyonda Türkiye hava sahasını kullanılabilecek mi?" sorusuna cevap vererek "Afrin operasyonuna Rusların karşı olmaması gerekiyor. Koordine etmemiz gereken şey onların oradaki gözlemcilerinin durumudur ve bir kazanın yaşanmamasıdır. Hava sahasının kullanılması konusunda da Ruslarla ve İran’la görüşüyoruz" dedi.

18 Ocak 2018 - 15:11

Çavuşoğlu, "ABD’nin sınır ordusu kararı ve terör örgütlerine verdiği destek ilişkilerimizde geri dönülmez hasar açar. Yapılan açıklamalar bizi tam olarak tatmin etmedi. Hani Rakka bittikten sonra ortaklık bitecekti? ABD bize Münbiç’te verdiği sözü tutmadı. ABD’den somut adım görmemiz gerekiyor. ABD’nin ordu kurmuyoruz açıklaması Afrin’e yapılacak olası operasyonu etkilemez. Bizim önlem almamız uluslararası hukuktan kaynaklanan hakkımızdır. Biz bunu yapacağız, yapmamız gerek. Dünya ülkelerinin ne dediği bizi ilgilendirmez. Bu tehditle biz karşı karşıyayız. Kendi tedbirimi kendim almak zorundayım" dedi.

RUSYA VE İRAN'LA GÖRÜŞÜYORUZ

Afrin operasyonuna Rusların karşı olmaması gerektiğini vurgulayan Çavuşoğlu, "Koordine etmemiz gereken şey onların oradaki gözlemcilerinin durumudur ve bir kazanın yaşanmamasıdır. Biz Suriye’nin her zaman sınır ve toprak bütünlüğünü savunduk ve saygı duyduk. Hava sahasının kullanılması konusunda da Ruslarla ve İran’la görüşüyoruz. Burada havadan bir müdahale için bizim bu koordinasyonu yapmamız gerekiyor.Havadan bir müdahale için bu koordinasyonun iyi yapılması gerekiyor ki karşı karşıya gelme durumu yaşanmasın bir kaza yaşanmasın" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti