Reklam
  • Reklam
Afrin için tecrübeli Türk komutan

Afrin için tecrübeli Türk komutan

Türkiye’nin kilitlendiği Afrin harekatını özel eğitimli askerlerden oluşan tugayında Mehmetçik'e 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel kumanda edecek.

19 Ocak 2018 - 12:52

Her an başlayabilecek olan Afrin harekatı için tüm planlar hazırlanırken, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen, özel eğitimli iki tugayın da harekatta görev alacağı bildirildi. Fırat Kalkanı’nda terör örgütü DEAŞ’a yönelik süpürme harekâtını yürüten TSK, Afrin’de ise PKK/PYD’ye ‘kuşatma harekâtı’ uygulayacak. TSK, Afrin’deki teröristleri Batıda Hatay, Kuzeyde Kilis, Doğuda Azez ve Güneyde Tel Rıfat, İdlib cephelerinden kuşatacak. Ayrıca Tel Rıfat ve Minnığ Havaalanı bölgesi kontrol altına alınarak terör örgütünün havadan yaptığı lojistiğinin kesilmesiyle kuşatma tamamlanacak.

Harekatı Fırat Kalkanı Harekâtı’nın kahramanı 2. Ordu Komutanı olan ve eski Van Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel yönetecek. FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti'nin yerine 2. Ordu Komutan Vekili olarak atanan Temel,  vekaleten yapılan bu atamanın ardından 2. Ordu Komutanlığı'na atandı. 15 Temmuz gecesi şüpheli helikopteri fark edip püskürtülmesini sağlayan Temel, şehit olan bir askerine verdiği "Annene bakacağım" sözünü yıllardır yerine getiriyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti