Reklam
  • Reklam
Afrin’e son 1,5 kilometre

Afrin'e son 1,5 kilometre

TSK ve ÖSO, doğudan güneydoğuya doğru 1,5 kilometre daha ilerlediğinde Afrin ilçe merkezini kuşatmaya alacak. AA, ÖSO hatlarından Afrin ilçe merkezini havadan görüntüledi.

12 Mart 2018 - 11:23 - Güncelleme: 12 Mart 2018 - 11:38

Zeytin Dalı Harekatı'nda yaklaşık bin 100 kilometrekare alan kurtarıldı. Öte yandan operasyonda yakalanan iki teröristin görüntüleri ise sosyal medyadan yayınlanırken en son gelen bilgilere göre TSK ve ÖSO, Afrin'in Kibar, Zındıkan, Kile ve Gümüşburç köylerini teröristlerden temizledi.  

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Afrin'i kuşatmaya almasına 1,5 kilometre kalırken, AA cephe hatlarından ilçe merkezini havadan görüntüledi. TSK ve ÖSO, Zeytin Dalı Harekatı'nda dün gün içinde toplam 18 noktayı terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ'tan kurtarmıştı.    

AA'nın harita alan ölçümüne göre, harekatta terörden arındırılan toplam alan yaklaşık bin 100 kilometrekareye ulaştı.  TSK ve ÖSO, Afrin ilçe merkezinin doğu-güney hattında, doğudan güneydoğuya doğru 1,5 kilometre daha ilerlediğinde merkezi tam kuşatmaya almış olacak.    

İlçe merkezinin güneyinden çevrelenmesine ise 3,5 kilometre kaldı.ÖSO savaşçılarının TSK'yla koordineli operasyonları sürüyor,

Kaynak: AA

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti