Reklam
  • Reklam
"ADAY OLSAN SEN BİLE KENDİNE OY VERMEZSİN"

"ADAY OLSAN SEN BİLE KENDİNE OY VERMEZSİN"

Katıldığı programda CHP’nin ülke yönetimine ilişkin politika üretmediğini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’na hem partisinden hem de vatandaşlardan tepki yağdı. Partilileri tarafından nankörlükle suçlanan Kocaoğlu’na vatandaşlar da sosyal medyadan “İyi ki siyaseti bıraktın zaten sana oy vermeyecektik” yorumları geldi.

10 Ekim 2018 - 11:02

Yerel seçimlerde aday olmayacağını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun önceki akşam katıldığı bir televizyon programında da siyaseti bırakacağını söylemesine sosyal medyada ilginç yorumlar yapıldı. Siyaseti bıraktığını söyleyen Kocaoğlu'na tekrar aday olması halinde zaten oy vermeyeceklerini ifade eden vatandaşlar, kararın yerinde olduğunu söylediler. Bazı vatandaşlar ise İzmir'in pis koktuğunu vurguladı. Kocaoğlu'nun "CHP benim partim. Bugüne kadar Türkiye'yi nasıl yöneteceğini, ülkenin ana problemlerinin neler olduğunu ve bunların nasıl tedavi edilip ülkenin refaha çıkarılacağı konusunda bir yol haritası belirlememiştir. Ekonomide ne yapmak lazım, terörde ne yapmak lazım, dış politikada ne yapmak lazım? CHP bunu temellendiremedi. Bunu ben de anlamıyorum vatandaş da anlamıyor. Bu partide politika üretecek mutfak yok. Bilenlere sormadan, halka gitmeden çözüm üretemezsiniz. Aynı şeyleri söyleyerek farklı bir sonucu ulaşmayı beklemek doğru değil" sözlerine CHP'lilerden sert eleştiriler geldi.

İŞTE İZMİRLİLERİN SOSYAL MEDYADA YAPTIĞI YORUMLAR:

- CHP, Türkiye'yi nasıl yöneteceğini bilmiyor" dedi. Kendisi de İzmir'i nasıl yöneteceğini bilmiyor zaten.

- Doğma büyüme İzmirliyim. İzmir'de belediyecilik sıfır. Sahil şeridi hariç şehrin geri kalanı altyapısız, batık ve karmakarışık. Aziz Kocaoğlu'nun siyaseti bırakması isabet olmuş, darısı diğer iş bilmeyen belediyelerin başına.

- Aziz Kocaoğlu'nun verdiği karar pek isabetli olmuş izmir için sevindim.

- Başkanım giderayak İzmir'e yayılan o pis kokuyu da götürün mümkünse.

- Nihayet.

- Keşke senin gibi herkes bıraksa ve bu ülkeyi bilimi kendine ülkü edinen gençler yönetse

- Siyaset seni bırakmış zaten.

- Zaten yaşlanmıştın. Emeklilik vakti. Siyasete de yaş sınırı getirilmeli. Aziz Kocaoğlu gibi herkes emekli olmuyor kendiliğinden siyasette.

- Siyaset mi güldürme insanları kendine, bağımsız aday olsan sen bile kendine oy vermezsin o kadar boşsun.

- Şükür. Kutluyorum. Gençlere yol verin biraz.

- Yönetemeyişin kitabını yazar artık... Koca bir köye döndü İzmir...

- 20 yıllık belediye başkanlığın süresince şehri 1 adım öteye taşıyamadın.

- Ne yapsın adamcağız 40 yıldır durduğu yerin 40 yıl daha aynı yerde duracağını görmüş demek.

- Bence de artık bırak.

- İsabet olur aday olsaydın oy vermezdim.

- Doğru karar tebrik ederim.

- Nihayet. Senden daha kötüsünü İzmir halkının göreceğini zannetmiyorum.

- En iyisini yaptı

- Allah razı olsun hatta seçimleri bekleme hemen bırak.

- Bırak, Kılıçdaroğlu'nu da al yanına boyoz yiyin.

ÇAT'TAN BİLE TEPKİ GELDİ

Kocaoğlu'na tepki gösterenlerden biri de Erzurum'un Çat ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç oldu.

Kocaoğlu'nu nankörlükle suçlayan, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne de talip olan Kılıç, "Çat gibi makus talihine yenik düşmüş bir Anadolu ilçesini nasıl şahlandırdıysam verin bana İzmir'i dünya markası bir şehir nasıl yapılır gözlerinizle görün! Nankörsün sen Kocaoğlu! Çünkü belediye meclis üyesi iken sana İzmir gibi marka bir kentin anahtarını teslim eden ve 15 yıldır Belediye Başkanlığı koltuğunu hediye eden Genel Başkanına ve partine açıkça nankörlük ediyorsun... Ege'nin incisi İzmir gibi dünyada marka olabilecek bir vilayeti, Kocaoğlu gibi bir adamın ihanet ve gaflet içinde yönetmesine üzülüyorum" dedi.

'EGOSUNU KONTROL EDEMEDİ'

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da, Kocaoğlu'nun CHP ile ilgili eleştirilerine ateş püskürdü. Bayır, "Rahmetli Piriştina gibi efsane olmak varken giderayak partiyi hırpalaması yakışıksız oldu. Bu partide ne istedin de sana verilmedi?

14 yıl başkanlık yapmışsın, seni oraya kim getirdi. Aziz Kocaoğlu olduğu için mi CHP İzmir'de seçimi kazandı? Aday gösterilmeseydi seni kim tanırdı? Partiye kara çalmak yakışmıyor. Muharrem İnce'yi genel başkan seçtiremedin. Oraya seni kim getirdi? Aziz Kocaoğlu olduğu için mi CHP seçimi kazandı? Yayında egosunu kontrol edemedi. Lafı 'partiden fazla oy alırım'a getirdi. Bunlar doğru değil" dedi. Kocaoğlu'nun, "Aday adayı olsaydım yüzde 99.9 aday gösterilirdim" sözlerine de tepki gösteren Bayır, "Bu özgüven patlaması mı şantaj mı anlamadım! Söylenecek sözler değil bunlar.

Yüzlerce telefon aldım. 'Başkan ne yapıyor. Partiye kara çalıyor' diyorlar" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti