Reklam
  • Reklam
ABD’nin Rusya’ya tehdidi sonrası Suriye’den ilk açıklama

ABD'nin Rusya'ya tehdidi sonrası Suriye'den ilk açıklama

Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığından ABD'nin Rusya'ya tehdidi sonrası ilk açıklama geldi. SANA'nın haberinde, "Yıllardır Suriye'de terörü destekleyip kollayan ABD gibi bir devletin bulunduğu pervasız ve sorumsuz tırmandırmanın Suriye tarafından garipsenmediğini belirtti" ifadeleri yer aldı.

11 Nisan 2018 - 15:35

ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya'ya tehdidi sonrası Suriye'den ilk açıklama Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığından geldi.

Suriye Arap Haber Ajansı'nın (SANA) haberinde şu ifadeler yer aldı:

"Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığında yetkili bir kaynak; yıllardır Suriye'de terörü destekleyip kollayan ABD gibi bir devletin bulunduğu pervasız ve sorumsuz tırmandırmanın Suriye tarafından garipsenmediğini belirtti.

Yetkili kaynak yıllardır radikal terör örgütü IŞİD’in hava güçleri olarak faaliyet göstren ABD rejimi gibi bir rejimin şu an Doğu Ğuta’da radikal teröristleri desteklemesi, yalan dolanları ve asılsız iddialarını sahiplenip Suriye'ye saldırmada bahane olarak kullanmasının garip olmadığını söyledi.

Suriye'nin her daim dürüst ve tarafsız olup belli başlı devletlere tabi olmayan ve politikleştirilmemiş bir soruşturma komitesini memnuniyetle karşılayıp onunla tam bir işbirliği içinde olmaya hazır olduğunu vurguladığına dikkat çeken yetkili kaynak; bunun da Suriye devletini kimyasal silah kullanımına ilişkin öne sürülen tüm iddialardan akladığına dikkat çekti.

Yetkili kaynak kimyasal silah saldırısına ilişkin iddiaların belli başlı devletlerin Suriye ve halkına askeri saldırılarda bulunma amaçlı asılsız ve kanıtsız bir bahane olduğunun artık herkes tarafından bilindiğine vurgu yaptı."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bakan Ömer Bolat, ödemeler dengesi istatistiklerini değerlendirdi
Bakan Ömer Bolat, ödemeler dengesi istatistiklerini değerlendirdi
Kriptolara ilişkin yasa teklifi  Meclis'e sunulacak
Kriptolara ilişkin yasa teklifi Meclis'e sunulacak