Reklam
  • Reklam
ABD ile krize yol açan F-35 programıyla ilgili konuşan Akar: F-35...

ABD ile krize yol açan F-35 programıyla ilgili konuşan Akar: F-35 olmuyorsa, Hürkuş'u yaptık

Milli Savunma Bakanı Akar, ABD ile krize yol açan F-35 programıyla ilgili olarak, "F-35 olmuyorsa, Hürkuş'u yaptık, kendi milli muharip uçağımızı da yapacağız" dedi.

02 Ekim 2019 - 11:01

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD ile yaşanan F-35 krizi hakkında yaptığı açıklamada, "F-35 olmuyorsa, Hürkuş'u yaptık, kendi milli muharip uçağımızı da yaparız, yapacağız. Patriot olmuyorsa, 'Siper'i yapıyoruz, kendi hava savunma sistemimizi daha da geliştireceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" şeklinde konuştu.

ERDOĞAN: SAVAŞ UÇAĞIMIZI YAPACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin kendi savaş uçağını üretmeyi planladığını açıklamıştı. Erdoğan, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi satın almasının ardından ortağı olduğu projeden çıkartılmasının bu konuda kararlılığını artırdığını da belirtmişti. Erdoğan, "Proje ortağı olduğumuz F-35 uçakları konusunda yaşananlar, bizim bu alandaki kararlığımızı daha da artırmıştır. Nasıl İHA'larımızı, SİHA'larımızı, uydularımızı geliştirip, uçurduysak inşallah kendi savaş uçağımıza da kavuşacağız" demişti.

NE OLMUŞTU?

Türkiye, Rusya'dan hava savunma sistemi S-400'ü satın alınca, ABD de Türkiye'yi üretim ortağı olduğu F-35 programından çıkarmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti