Reklam
  • Reklam
8 ŞERİTLİ YENİ ÇEVRE YOLU!

8 ŞERİTLİ YENİ ÇEVRE YOLU!

Denizli Büyükşehir Belediyesinin tamamladığı 8 şeritli 50 metre genişliğindeki yeni çevre yolu gerçekleştirilen törenle açıldı. Parklanma alanları, bisiklet yolu, geniş kaldırımlar bulunan ve şehir içi trafiğindeki yoğunluğu büyük ölçüde azaltması beklenen yoldan ilk olarak Başkan Zolan'ın kullandığı araç geçti.

13 Mart 2019 - 14:41

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin, Merkezefendi ilçesinde bulunan Ali Marım Bulvarı'nı Hal Köprülü Kavşağı'na bağlayan yeni çevre yolu gerçekleştirilen törenle hizmete girdi. Yol ile birçok mahalle, İzmir Bulvarı, Bozburun yolu ve buradan Ankara yoluna güvenli bir şekilde ulaşacak.Sürücüleri şehir merkezine girmekten kurtaracak yeni çevre yolunun, trafik yoğunluğunu önemli ölçüde azalması bekleniyor. 50 metre genişliğindeki yol, 4 gidiş, 4 geliş, 2 parklanma alanı, bisiklet yolu ve otobüs ceplerinden oluşuyor. Her iki yönde de kaldırımın yer aldığı çevre yolunda ayrıca 3 adet de akıllı kavşak bulunuyor.

"KENTTEKİ ARAÇ SAYISI 15 YILDA 3 KAT ARTTI"

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 2004 yılından beri kentteki araç sayısının 3 kattan fazla arttığını ve ulaşımda birçok yatırım yaptıklarını belirterek, "Bugüne kadar 16 tane köprülü kavşak yapmışız ve bir çok kavşak düzenlemeleri ile trafikte rahatlama sağlamışız. Bugün açılışını yapacağımız gibi yeni yollar yapıyoruz. Türkiye'de ilk olan yerli ve milli olması ile gurur duyduğumuz Trafik Yönetim Sistemini kullanıyoruz. Türkiye'de bununla ilgili de ödülümüzü aldık. Ancak mesele ödül almak değil mesele milletimizin ihtiyacını gidermek, sıkıntısını gidermek" dedi.

"ŞEHİR MERKEZİNE GİRME ZORUNLULUĞU KALMADI"

Yeni Çevre Yolu ile çok sayıda aracın şehir merkezine girmekten kurtulacağına, bundan dolayı vatandaşların konforlu ve zaman kaybı olmadan seyahat edeceğine işaret eden Başkan Zolan, "Bu yolumuzun açılacağını ön görerek Hal Kavşağımızı da yaptık. Bu yol Hal Kavşağı'na bağlanarak, Ankara - İzmir Bulvarlarına ve Bozburun Kavşağımıza kadar ulaşıyor" diye konuştu. .

"BU YOL YARIŞ PİSTİ DEĞİL"

Yolun tamamında alt yapının da yapıldığına dikkati çeken Başkan Osman Zolan, "Burada her yönüyle düşünülmüş dört dörtlük bir proje var. İnşallah şehrimize hayırlı uğurlu olur. Allahım kaza ve bela vermesin. Sürücülerimize araçlarını dikkatle kullanmalarını tembih ediyoruz. Bu yolumuz konforlu, geniş ama burası bir yarış pisti değil. Bu hususlara dikkat ederek vatandaşlarımız güle güle kullansınlar. Şehrimizin üzerinden geçecek trafik inşallah buraya gelecek" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti