Reklam
  • Reklam
750 ton malzeme taşıyan ’İyilik Treni’ Afganistan yolunda

750 ton malzeme taşıyan 'İyilik Treni' Afganistan yolunda

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda 11 yardım kuruluşunun Afganistan halkı için topladığı 750 ton malzeme taşıyan insani yardım treni, Ankara'dan yola çıktı.

27 Ocak 2022 - 14:38

"İyilik Treni"nin seferi dolayısıyla Tarihi Ankara Garı 1. Peron'da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın da katılımıyla tören düzenlendi.

Karaismailoğlu törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bütün mazlumların ve iyiliğe muhtaç olan herkesin yanında bulunduğunu söyledi.

Dost ve kardeş ülke Afganistan halkının da yanında olduklarını ifade eden Karaismailoğlu, "2 trenimiz 47 vagondan oluşmakta ve yaklaşık 750 ton iyilik malzemesi taşımakta. 4 bin 168 kilometre yol kat edecek. İran, Türkmenistan üzerinden Afganistan'a ulaşacak." dedi.

Karaismailoğlu, Bakü-Tiflis-Kars hattından sonra güney hat olarak tabir edilen İstanbul-Tahran-İslamabad trenlerinin de çalışmaya başladığını anımsatarak, trenin 16 günde bu koridor üzerinden gideceğini dile getirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tunç: 22 yıldır toplumun tüm kesimlerini kapsayacak şekilde sosyal politikalar uyguladık
Tunç: 22 yıldır toplumun tüm kesimlerini kapsayacak şekilde...
Bahçeli'den 28 Şubat tahliyelerine ilişkin açıklama
Bahçeli'den 28 Şubat tahliyelerine ilişkin açıklama