Reklam
  • Reklam
5. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri

5. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri

Memur-Sen Afyonkarahisar İl Temsilcilği, 5. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine ilişkin eylem gerçekleştirdi.

26 Ağustos 2019 - 13:49

Zafer Meydanındaki mitingte konuşan Memur-Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Mustafa Arslan,  5. dönem toplu sözleşme görüşmelerinin, uyuşmazlıkla sonuçlandığını söyledi.

81 ilde 'Emeğe Saygı, Adalete Davet'  temasıyla sahada olduklarını dile getiren Arslan, şöyle konuştu:

"Memur-Sen olarak toplu pazarlık sürecinde kamu işveren heyetiyle sözleşme imzalanmasını sağlamak için büyük çaba sarf ettik. Bu gayretin yanı sıra basın açıklamalarıyla, iş bırakma eylemleriyle de sahada olduk ve heyetimizi destekledik. Bugün de aynı kararlılıkla ve örgütlü gücümüzle meydanlardayız. Memur-Sen’in ve bağlı sendikalarının titiz çalışmalarla, sahanın nabzını tutarak oluşturduğu ve kamuoyuna 'makul teklifler' olarak deklare ettiği 657 teklifine karşın kamu işveren heyeti maalesef malül tekliflerle masaya gelmiş ve ardından toplu sözleşme sürecini hiç yaşanmayan bir süreç olarak tarihe kaydetme iradesi göstermiştir. Bu iradenin sonucu olarak süreç uyuşmazlıkla sonuçlanmış ve Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na gidilmiştir."

Bütün dikkatlerini Hakem Kuruluna yönelttiklerini aktaran Arslan, "Hakem Kurulunun sağduyu ile konuya yaklaşacağına olan güvenimiz tamdır. Memnuniyet üretmek için hala geç olmadığını, artık bu sorumluluğun Hakem Kurulunda olduğunu hatırlatıyoruz." dedi.

Mitingte, davul ve zurna çalan sendikalılar, '20 günlük emek boş sayılamaz', 'Memuruz, haklıyız, kazanacağız', 'Hakem heyeti, sağlasın adaleti' ve 'Ek gösterge, katsayı hakkımız refah payı' sloganları attı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti