Reklam
  • Reklam
"31 MART ÖNCESİNDE OLDUĞU GİBİ 31 MART SONRASINDA...

"31 MART ÖNCESİNDE OLDUĞU GİBİ 31 MART SONRASINDA DA.."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin sağladığı hız ve dinamizmin tüm avantajlarını kullanarak yerel seçimlerden sonraki dönemi, güçlü icraat dönemi olarak en iyi şekilde değerlendireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 31 Mart öncesinde olduğu gibi 31 Mart sonrasında da yerel yönetimlerimiz ile birlikte ülkemizi çok daha ilerilere taşıyacağız." dedi.

09 Mart 2019 - 16:40

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen İlim Yayma  Vakfı 48. Olağan Genel Kurulundaki konuşmasında, İlim Yayma Vakfı'nın 1973'ten bu  yan İlim Yayma Cemiyeti'nden aldığı mirasla, milli ve manevi değerler ışığında  eğitim faaliyetlerini sürdürdüğünü dile getirdi.

Vakfın kurucu kadrosunun, Türkiye'nin "en kasvetli" döneminde,  baskının ve şiddetin sokaklarda kol gezdiği dönemlerde, Necip Fazıl Kısakürek'in  ifadesiyle "sağına ve soluna bakmadan ben varım" dediğini aktaran Oktay, "İlim  Yayma ailesi, ülkemizin manevi pınarlarının kurutulmaya çalışıldığı dönemlerde  millete güç vermiş, kuvvet vermiştir. Vakfın milli, ahlaki, manevi ve kültürel  değerleri benimseyen, geliştiren, vatanını ve milletini seven bir toplumun  yetişmesine sağladığı katkıları saymakla bitiremeyiz." diye konuştu.

Oktay, Türkiye'de bir sivil inisiyatif olarak ilk defa üniversite  öğrencilerine burs destekleri ve yurt inşası gibi faaliyetleri başlatanların İlim  Yayma Vakfı gönüllüleri olduğunu kaydederek, "1973'ten bu yana davasına sadık  kuşaklar yetiştirmek, İlim Yayma Vakfı'na gönül verenlerin düsturudur. Sabahattin  Zaim Üniversitesiyle İrfan Okullarıyla ve burs destekleriyle geleceğimizin  teminatı olacak şuurlu bir gençlik yetiştirmek için nice gayretler verilmektedir.  İlim Yayma Vakfı, bugün maddi manevi desteklediği üniversite öğrencileriyle  eğitim kurumlarıyla ve en önemlisi istikametiyle milletimizin gururudur." dedi.

Oktay, gençlerin gönül dünyasının zenginleştirilmeye ve akademik  başarılarını desteklenmeye devam edileceğinin altını çizerek, şöyle devam etti:

"Genç nesillerimiz için yapacağımız faaliyetler değerlerimizin  aktarımını sağlayacak ve toplumumuzu geleceğe hazırlayacak. Biz gençlerimize  sahip çıkmazsak, istikbalimizi karartmayı hedefleyenler onları tuzaklarına  çekmenin bir yolunu bulacaktır. Kötülüklerle mücadele etmek istiyorsak iyilikleri  çoğaltacağız ve kötülüğe alan bırakmayacağız. İlim Yayma Vakfı'nın tedrisatından  geçen nesiller, daima yerli ve milli olmuşlardır. Bunu özellikle tekrar tekrar  ifade ediyorum. Yürekleri vatan ve millet için çarpmıştır. Beyinlerini kiraya  vermiş FETÖ'cü hainlere ve taşeron örgütlere karşı milletinin yanında dimdik  durmuşlardır. İlim Yayma Vakfı gibi sivil toplum kuruluşlarımız gençlerimize  sahip çıktıkça bu ülkenin gençleri Kandil'den, Pensilvanya'dan emir alan şer  odaklarının ve inançlarımıza uygun olmayan tehlikeli akımların ağlarına da  düşmeyecektir. Gençlerimizin gönül dünyalarını doyurmayı da ihmal etmeyerek  onların özellikle internet ve çevrimiçi oyun bağımlılığı ve aşırı sosyal medya  kullanımı gibi risklerden korunmasına bizler vesile olacağız."

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti