Reklam
  • Reklam
301 CANA SAYGIYLA

301 CANA SAYGIYLA

Türkiye tarihinin en büyük maden kazası Soma faciasının 5’inci yılında, 301 can Buca’da unutulmadı. Bucalılar ile birlikte Madenciler Anıtı’na 301 tane karanfil bırakan Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç ve iş cinayetleriyle ilgili hiçbir adımın atılmadığını belirterek “Son olarak da sorumlular bu kara düzen sürsün diye aklandı. Biz bu adaletsizliği asla unutmayacağız” dedi.  

13 Mayıs 2019 - 16:23

Facianın yıl dönümünde Buca Belediyesi, Forbes Caddesi’nde Soma şehitleri anısına inşa edilen Madenciler Anıtı  önünde anma programı düzenledi. Hayatını kaybeden madencileri temsil eden 301 karanfil, saygı duruşunun ardından anıta bırakıldı. CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, ilçe yöneticileri ve yurttaşların katıldığı törende Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç da “Facialara dur de” çağrısı yaptı.

İŞ CİNAYETLERİNE HİÇBİR ÖNLEM YOK
Sözlerine 301 madenciyi saygıyla anarak başlayan Başkan Kılıç, Soma faciasının dünya tarihine geçen kara bir leke olduğunu ifade etti. Başkan Kılıç, “Türkiye’de iş cinayetleri çok olağan bir hale geldi. İş güvenliğiyle ilgili ne hükümetin ne de diğer kamu kurum ve kuruluşlarının hiçbir önlem almadığını görüyoruz. Soma’da 301 canımızı kaybettik. 301 ailenin canı yandı. 301 ailenin yetimleri arkada kaldı. Son olarak da sorumlular bu kara düzen sürsün diye aklandı. Biz bu adaletsizliği asla unutmayacağız. Bir daha ne ülkemizde ne de dünyada bu tür iş kazalarının olmaması dileğiyle madencilerimizin anısı önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek