Reklam
  • Reklam
30 GÜN BOYUNCA ŞEKER TÜKETMEZSENİZ BEYNİNİZE VE VÜCUDUNUZA...

30 GÜN BOYUNCA ŞEKER TÜKETMEZSENİZ BEYNİNİZE VE VÜCUDUNUZA NELER OLUR?

Rafine/işlenmiş şeker tüketimi kilo aldırmasının yanı sıra insülin direnci, tip 2 diyabet ve kardiyovasküler hastalık riskini artırır ve hafıza ile birlikte bilişsel işlevi etkileyebilir. Paketli ekmekten makarnaya işlenmiş gıdaların çoğunda bulunan rafine şeker beyin sisinin yanı sıra yaşlanmayı da hızlandırıyor. Çabuk doyurması amacıyla işlenen gıdaların çoğuna eklenen şekeri diyetinizden çıkarmak imkansız görünebilir, ancak şekeri kestiğinizde meydana gelen tüm olağanüstü şeyleri anlamak, yep

14 Eylül 2021 - 14:28

Şekeri bıraktıktan 1 saat sonra vücudunuza neler olur?

Öncelikle şeker yemeyi kestikten yaklaşık birkaç saat sonra canınızın şekerli bir şey isteyeceğini bilmeniz gerek. Çünkü şeker bağımlılık yapar ve beynin ödül merkezinde bir uyuşturucu gibi dopamin tepkisini harekete geçirir. Günlük tükettiğiniz şeker miktarına bağlı olarak, kan şekeri seviyelerinizde değişken düşüşler, terleme, titreme, sinirli huysuzluk, açlık ve üzüntü yaşayabilirsiniz. Bu semptomları lifli taze sebzeler, antienflamatuar protein kaynakları ve sağlıklı yağlar ile azaltılabilir.

1 gün sonra

Şeker tüketmeyi bıraktıktan hemen sonraki günler en zor geçen günlerdir. Baş ağrıları ve enerji seviyelerinde düşüş gibi yoksunluk benzeri semptomlarınız olabilir. Sigara bırakan bir tiryaki nasıl güçlü istek krizleriyle savaşıyorsa şeker bırakan insanlar da tatlı bir şey için güçlü bir istek duyar. Fakat güzel haber şu ki şekeri bıraktıktan bir gün sonra bile vücudunuz kendini iyileştirmeye başlar. Şeker, bağırsak sağlığınızı etkileyebilecek zararlı mikroorganizmaları besler. İşlenmiş şekeri kesmek ise bu mikroorganizmaları kontrol altında tutmaya yardımcı olur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti