Reklam
  • Reklam
29 Ekim resepsiyonundaki medya açılımıyla bir ilk yaşandı

29 Ekim resepsiyonundaki medya açılımıyla bir ilk yaşandı

Daha önceki resepsiyonlara davet edilmeyen Cumhuriyet, Sözcü ve Fox TV gibi hükümete muhalif medya kuruluşları ilk kez dünkü resepsiyona davet edildi.

30 Ekim 2019 - 09:51

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni'nde medya açılımı yaşandı. Beştepe'de düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kabul törenine katılan Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, izlenimlerini ve aldığı notları köşe yazısında aktardı. Resepsiyonun açılıma ve yeniliklere sahne olduğunu belirten Sarıkaya, bugüne kadar gerçekleşenlere çağrılmayan birçok basın kuruluşu temsilcisinin resepsiyona davet edilmiş olmasını önemli bir gelişme olduğunu vurguladı.

İşte Sarıkaya'nın yazısındaki ilgili kısım;

"Cumhuriyet, Sözcü, Fox Tv ile bazı gazete ve televizyonların yazar ve yorumcuları ilk kez dünkü resepsiyona davet edildi, onlar da katılım gösterdi. Bazıları ise bol bol fotoğraf çektirdi, detay notlar aldı…

KOMUTANLARLA CANLI BAĞLANTI

Resepsiyonda Cumhurbaşkanı konuşurken Kıbrıs açıklarında sondaj çalışması yapan gemiyi koruyan Gökçeada Firkateyni ile Resulayn, Talabyad'daki komando birliklerinin komutanları ile canlı bağlantı kurdurdu, bayramlarını kutladı.

DAVETLİ SAYISI 5 BİN KİŞİYE ULAŞTI

Yıllar önce de benzer şekilde yurtiçinde terörle mücadele eden birliklerin komutanları ile bağlantı kurulmuş ve kutlamada bulunulmuştu. Bu resepsiyonun bir diğer farkı ise katılımcılarıydı. Geçmiş resepsiyonlara 4 bin kişi davet edilirken dünkü bin kişi daha arttı ve 5 bin kişiye ulaştı.

GELENEK DEVAM EDİYOR

Kenan Evren'in Cumhurbaşkanlığı dönemindeki 29 Ekim Resepsiyonlarından bu yana süregelen, küçük bagetler arasındaki döner sunumu ise Cumhuriyet Resepsiyonlarının on yıllardır süregelen geleneğini en önemli parçaydı."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı