Reklam
  • Reklam
22 Karanlık noktanın altı çizildi

22 Karanlık noktanın altı çizildi

CHP, Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı raporlaştırdı: 22 karanlık noktanın altı çizildi CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik 21 Nisan'da Çubuk'ta gerçekleştirilen saldırıya ilişkin rapor hazırladıklarını belirterek, "Raporda altını çizdiğimiz 22 karanlık nokta aydınlığa kavuşturulmadan bu ülkede hiç kimse kendini güvende hissedemez" dedi.

10 Eylül 2019 - 17:59

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik 21 Nisan'da Çubuk Akkuzulu Köyü'nde yapılan saldırının ardından oluşturdukları komisyonun raporuna ilişkin, bazı komisyon üyeleriyle TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Kendisinin başkanlık ettiği komisyonun hazırladığı "21 Nisan 2019 Çubuk Linç Girişimi Raporu"nu gösteren Özkoç, komisyon olarak, olay yerindeki bütün görüntü kayıtlarını, fotoğraf ve tanık ifadelerini incelediklerini, devlet töreni yönetmelik, yönerge ve teamüllerini araştırdıklarını, mevcut tablo ile olması gerekeni karşılaştırdıklarını anlattı. 

RAPORDA 22 KARANLIK NOKTANIN ALTI ÇİZİLDİ

Özkoç, faillerin tarih önünde hesap vereceğini ifade ederek, "Şehitler bizimdir, onların cenazelerinde, ailelerinin yanında yer almak ödevimizdir. Bizi bundan hiçbir alçaklık geri döndüremez. " dedi.

İŞTE CHP'NİN ÖNE SÜRDÜĞÜ KARANLIK NOKTALAR

1. Şehit cenazesinin yeri ve zamanı neden değiştirildi?

2. Savcılık kayıtlarına göre bölgede görevli olduğunu bildiğimiz Jandarma İstihbaratın, Akkuzulu köyündeki gerilim ve hazırlığa yönelik bir duyumu, tespiti olmadı mı? Neden soruşturma dosyasında İstihbarat Tespit Tutanaklarına yer verilmedi?

3. Şehit cenazesine kimlerin katılacağı bilindiği ve protokol düzeni buna göre oluşturulduğu halde, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu neden Kemal Kılıçdaroğlu'nun cenazeye katılacağının bilinmediğini söyledi?

4. Kılıçdaroğlu'nun tören alanına girişinde başlayan ve cenaze namazının kılınmasına dahi engel oluşturan gerilimin, neden ilk safhada önüne geçilmedi? Durum tespiti yapıldıktan sonra neden güvenlik tedbirleri artırılmadı?

5. Şehit cenazeleri için devlet töreni yönetmelik, yönergeleri ve teamüllere göre top arabası arkasında yürüyüp şehidi son kez selamlaması gereken protokol, neden erkenden, tam ters istikamette tören alanından ayrıldı?

6. Kılıçdaroğlu ve kurmayları, neden top arabası arkasına yönlendirildi? Yalnız bırakılan Kılıçdaroğlu ve kurmayları neden neden hiçbir güvenlik önleminin bulunmadığı bir kalabalığın içine itildi?

7. Yönetmelik ve yönergelere göre top arabası arkasında, yol güzergahında ve makam araçları çevresinde bulunması gereken güvenlik koridoru neden oluşturulmadı?

8. Kılıçdaroğlu'na yönelik linç girişimi başlatıldığında hemen yanında yer alan İl Jandarma Komutanı, neden bölgede görevli bulunan yüzlerce jandarmayı harekete geçirmedi?

9. Linç girişimine müdahale eden ve Kılıçdaroğlu'nun köyden çıkarılması sürecini yöneten Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, 17 Temmuz 2019 tarihinde neden, hangi gerekçeyle görevden alındı, Bakanlık müşavirliğine çekildi?

10. Kılıçdaroğlu'nun evde mahsur kaldığı 1,5 saat boyunca camların kırılması, çatıdan, pencereden ve arka kapıdan eve girmeye çalışanların bulunması, kalabalık içinden "evi yakın" feryatları yükselmesine rağmen neden bölgede bulunan 700'den fazla güvenlik gücü saldırganlara müdahale etmedi, bölgede güvenlik çemberi yaratılmadı?

11. Tören alanından ayrılan Milli Savunma Bakanı Hulise Akar, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, AKP Genel Sekreteri Fatih Şahin ve diğerleri neden köy konağına gitti? Neden ana muhalefet liderine yönelik linç girişimini ateşlendiği ilk andan, evden çıkışına kadar geçen 2 saat boyunca köy konağından izledi?

12. Bakanlar, AKP Genel Sekreteri ve diğerleri neden Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu evin önüne gelmek için 1 saat 15 dakika bekledi? Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, gittikleri evden neden yaklaşık 1,5 saat sonra çıkarıldı? Evin önündeki kalabalık neden dağıtılmadı?

13. Kılıçdaroğlu'nun evde bulunduğu sırada, tüm tehditlere rağmen saldırganlara yönelik hiçbir müdahalede bulunmayan güvenlik güçleri, neden Kılıçdaroğlu bölgeden ayrılırken bibergazıyla müdahale başlattı? 1,5 saat boyunca dağıtılmamış olan kalabalık nasıl oluda 5 dakika içinde dağıtılabildi.

14. Neden olaya ilişkin Çubuk Cumhuriyet Başsavcılığı ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından iki ayrı soruşturma başlatıldı? Çubuk'taki soruşturma hangi gerekçeyle devredilmedi?

15. Soruşturma dosyasında köy dışından gelen saldırganları kimlerin örgütlediği ve bu şahışların kendi aralarındaki ilişkilerin boyutu neden araştırılmadı?

16. Soruşturma dosyasında yer alan 15 şüphelinin Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde şoför olarak çalışıyor olması neden mercek altına alınmadı?

17. Keser, demir, çubuk, taş gibi silahların bir cenaze tören alanına nereden sağlandığı, nasıl taşındığı neden incelenmedi?

18. Olaylar sırasında birçok şüphelinin el kol işaretleriyle aralarında bağlantı kurduğu, kimi şüphelilerin kalabalıkta diğerlerine Kılıçdaroğlu'nun yerini göstermeleri, birbirlerine talimat vermeleri, organize hareket etmeleri olgusu savcılık tarafından neden dikkate alınmadı? Örgüt bağı neden araştırılmadı?

19. Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 100. maddesindeki tutuklama sebeplerinin varlığı açıkken neden linç girişiminde bulunan faillerin hiçbiri tutuklanmadı?

20. Onlarca şüphelinin ifadesinde birebir aynı cümleler nasıl yer aldı?

21. Çubuk Cumhuriyet Başsavcısı bu süreçte neden Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı'na atandı?

22. Herkesin, bütün Türkiye'nin gözü önünde, kurallar, teamüller, vicdanlar çiğnenerek böyle bir saldırı neden tezgahlandı?

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti