Reklam
  • Reklam
2022 Yüksek Askeri Şura Toplantısı Ne Zaman

2022 Yüksek Askeri Şura Toplantısı Ne Zaman

YAŞ toplantısı ile atama ve terfiler belli olacak. Yüksek Askeri Şura kararları için gözler toplantı sonrasında yapılacak açıklamalarda olacak.

25 Temmuz 2022 - 10:12

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in görev süresinin de uzatılmasının beklendiği YAŞ toplantısı için sayılı günler kaldı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hem albay hem de generallerinin terfi, emeklilik ve atama işlemlerinin kararlaştırıldığı kritik toplantı sonrasında önemli açıklamalar yapılacak.

Kritik kararlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşecek Yüksek Askeri Şura toplantısında alınacak. YAŞ toplantısı, ağustosun ilk haftası Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek.

Toplantıda albayların terfileri, görev sürelerinin uzatılması veya emekliye ayırma işlemlerinin yanı sıra generallerin terfi ve atama dosyaları ele alınacak. Toplantıya komuta kademesi eksiksiz katılacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile geçen yıl Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atanan Orgeneral Musa Avsever şura'da ilk kez yer alacak. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti