Reklam
  • Reklam
2. ULUSAL SÜTÇÜLÜK KONGRESİ EGE’DE

2. ULUSAL SÜTÇÜLÜK KONGRESİ EGE'DE

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü tarafından 25-26 Nisan 2019 tarihlerinde “2. Ulusal Sütçülük Kongresi” yapılacak. Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Feyzi Önder Konferans Salonu’nda yapılacak etkinliğe,özel sektör temsilcilerinin ve bilim insanlarının yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.   

16 Nisan 2019 - 10:41 - Güncelleme: 16 Nisan 2019 - 11:21

İlki 2017 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü tarafından organize edilen kongrenin organizasyonunu bu yıl Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü üstlendi. İki yılda bir düzenlenen ve geleneksel hale getirilen kongreye Türkiye’nin pekçok üniversitesinden ve özel sektörden katılım olacak. İki gün sürecek olan kongre kapsamında toplam 10 oturum gerçekleşecek.

Yabancı bilim insanları sunum yapacak

Kongre konularında tecrübeli olduklarını belirten 2. Ulusal Sütçülük Kongresi Düzenleme Kurulu ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Başkanı Vekili Prof. Dr. Harun Raşit Uysal, “Kongremizde Uluslararası Sütçülük Federasyonu(IDF) Genel Direktörü Caroline Emondda bir sunum yapacak. Kongremiz bu yıl Eylül ayında İstanbul’da yapılacak olan Dünya Sütçülük Zirvesi öncesi önemli bir buluşma olacak. Polonya’dan gelecek bilim insanları da sunum yaparak Türk bilim dünyası ile fikir alışverişinde bulunacaklar”dedi.

Prof. Dr. Uysal, “İnsanlar için vazgeçilmez olan gıda ve gıdanın önemli bir bölümünü oluşturan süt üretiminin sürdürülebilirliği toplumların sağlığı ve geleceği açısından büyük önem arz etmektedir. Diğerlerine nazaran üretim risklerinin daha fazla olduğu süt ve süt ürünleri sektörü; hava koşulları, küresel iklim değişikliği,  çevre, enerji, tüketici tercihleri, hammadde maliyetleri, piyasa koşulları ve teknoloji düzeyi gibi parametrelerin etkisinde kalan dinamik bir yapıdır. Bu nedenle sektöre yönelik politika ve stratejilerin yapılacak olan kongre, sempozyum, çalıştay gibi organizasyonlarla kısa ve uzun vadede oluşturulması ve güncellenmesi zorunluluğu ortaya çıkmaktadır. Bu amaçla düzenlenen ‘2. Ulusal Sütçülük Kongresi’, süt bilimi ve teknolojisindeki yeni gelişmelerin ve ülkemiz süt sektörünün küresel rekabette ve sürdürülebilirlikte başarılı olabilmesi için izlenmesi gereken stratejilerin tartışılacağı bir platform olacaktır”diye konuştu.

2. Ulusal Sütçülük Kongresi’nin ana düzenleyicileri arasında; Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü, Tarım ve Orman Bakanlığı Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü, Türkiye Süt, Et ve Gıda Üreticileri ve Sanayicileri Birliği (SETBİR),Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD), Ulusal Süt Konseyi (USK) ve Zootekni Federasyonu bulunuyor.  130’un üzerinde bildiri gelen kongrede Avrupa, Polonya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden de katılımcılar olacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek