Reklam
  • Reklam
188 ÇOCUĞU TÜRKİYE’ YE İADE ETTİ !

188 ÇOCUĞU TÜRKİYE' YE İADE ETTİ !

Irak, aileleri terör örgütü DEAŞ'a katılmış 188 çocuğu Türkiye'ye iade ettiğini açıkladı

29 Mayıs 2019 - 13:31

Çocukların iadesinin, Irak ve Türkiye ile UNICEF temsilcilerinin olduğu bir ortamda gerçekleştiği belirtildi.

Çocukların önemli bölümünün DEAŞ'lı teröristler tarafından Irak'ta bırakıldığı, 188 çocuğun küçük bir bölümünün ise sınırı yasa dışı bir şekilde geçtikleri için yargılandıkları ve cezalarını tamamladıkları ifade edildi.

Bağdat'taki merkezde tutulan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı en az 600 çocuk olduğu tahmin ediliyor.

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, Irak'ta ebeveynleri terör örgütü DEAŞ'a katılanların çocuklarının Türkiye'ye getirilmesine ilişkin, "Bayramdan önce çocukların hepsini olmasa bile önemli bir kısmını buraya getirmek gibi bir hedefimiz var. Onun için çalışıyoruz. Irak'ta çarklar ne kadar hızlı dönerse bayramdan önce çocuklar getirilebilir." açıklamasında bulunmuştu.

Yıldız, kadınların Türkiye'ye getirilmesi konusunda ise hukuki sürecin farklı bir boyutu olması nedeniyle ayrı bir süreç yürütüleceğini belirterek, "Kadınlar için aynı süreci söylemek zor çünkü hapis cezasına çarptırıldılar. Suçluyla ilgili iade usulü terörle ilişkili olanların yararlanmasına izin vermiyor. Dolayısıyla bizim farklı bir kombinasyon üzerinde çalışmamız lazım çünkü anlaşmayla getirebileceğimiz bir şey değil. Anlaşmadan da bağımsız olarak tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını almak istiyoruz dedik." ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ali Erbaş: Medya Batı dünyasında İslam ve Müslümanlara yönelik nefret söylemlerinin üretilmesinde en etkin faktörlerden biri
Ali Erbaş: Medya Batı dünyasında İslam ve Müslümanlara...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Bingöl, Avrupa Birliği ölçeğinde coğrafi işaret alan ilk bala sahip olacak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Bingöl, Avrupa...