Reklam
  • Reklam
152 TURİST KAYIPLARA KARIŞTI !

152 TURİST KAYIPLARA KARIŞTI !

Tayvan'a tatile gelen 152 Vietnamlı turistten haber alınamıyor, kaybolmayan tek kişi tur rehberi. Olayın ardından çok sayıda Vietnamlı turistin vize başvuruları iptal edildi.

26 Aralık 2018 - 16:31

Tayvan'a tatil için giden 152 Vietnamlı turistin 'ortadan kaybolduğu' belirtildi.

Tayvanlı yetkililer, geçen hafta turist  vizesiyle Kaohsiung şehrine gittikten sonra kayıplara karışan 152 Vietnamlıyı arıyor.

Yetkililer, 21 ve 23 Aralık'ta Kaohsiung'a gelen turistlerden biri  hariç hepsinin kayıtlarda kayıp olarak göründüğünü belirtti. Ulusal Göçmenlik Ajansından yapılan açıklamada, kendilerinden haber  alınamayan turistleri araştırmak için bir çalışma grubu oluşturulduğu ifade  edildi. Açıklamada, söz konusu turistlerin yakalanmaları halinde sınır dışı  edileceği ve adaya girişlerinin 3 ila 5 yıl yasaklanacağı kaydedildi.

Yerel medyada çıkan bazı haberlerde, söz konusu kişilerin Tayvan'a  yasa dışı çalışmak üzere gelmiş olabileceği değerlendirmesinde bulunuldu.

 4 grup halinde ülkeye gelen 153 kişiden kaybolmayan  tek kişinin de tur lideri olduğu belirtildi. Haberde, 152 turistin kaybolmasının ardından çok sayıda Vietnamlının  vize başvurusunun iptal edildiği kaydedildi. Tayvan, turizmi geliştirmek için Vietnam dahil bazı Asya ülkelerinden  ziyaretçiler için vize ücretlerini kaldırmıştı. Vietnamlı turistlerin, 2015'te başlatılan bu program kapsamında  elektronik vize başvurusunda bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti