Reklam
  • Reklam
110 yıllık bıçakçıda Kurban Bayramı mesaisi

110 yıllık bıçakçıda Kurban Bayramı mesaisi

Manisa'nın Demirci ilçesinde 74 yaşındaki bıçakçı ustası Abdullah Karakaya, 110 yıllık atölyesinde Kurban Bayramı için aldığı siparişleri yetiştirmek için yoğun çaba harcıyor.

10 Ağustos 2019 - 14:17

Demirci Eski Sanayi Sitesi'nde bıçak yapan 3. kuşak bıçak ustası Abdullah Karakaya'nın tarihi atölyesinde bayramın yaklaşmasıyla hummalı bir çalışma var.

Abdullah Karakaya AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasından ve dedesinden devraldığı 110 yıllık atölyesinde halen geleneksel yöntemlerle bıçak yaptığını belirterek, "İşletmemiz yaklaşık 110 yıllık bir işletme. Dedem küçüklüğünden bu yana mesleğe başlamış. Dedem İmamoğlu Abdullah 1936 yılında vefat ettikten sonra babam Şükrü Karakaya mesleği devir almış. Babamı geçtiğimiz yıl 97 yaşında kaybettik. Ben de dede mesleği olan bu bıçakçılığı babamdan öğrendim. 25 senedir de ben yürütüyorum. Yaşım ve sağlığım el verdiği sürece de yürüteceğim." dedi.

En iyi bıçağın paslanmaz çelikten yapıldığını söyleyen Karakaya  "Bıçak yapımında her şeyde olduğu gibi kaliteli malzeme kullanmak gerekiyor. Bıçak su taşı olarak bilinen kum taşında bilenir. En ideal, en uzun süre keskinlik veren taş budur. Günümüzde çeşitli taşlardan bileme yapılıyor ama bıçak kısa süre sonra keskinliğini kaybediyor ve köreliyor." diye konuştu. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti