Reklam
  • Reklam
En güzel direniş kalbi temiz tutmaktır
Beril Yaşar

Beril Yaşar

En güzel direniş kalbi temiz tutmaktır

30 Ekim 2017 - 15:26

 Başka bir şeyler var insan da sanıldığının aksine gücüne güç katan, onu değerli kılan;

Örneğin sağlıklı egosu; Ego bilinçli kullanıldığında hiç de sağlıksız değildir hatta tam tersi egosuyla barışık olanın ışığı parlar. İnsanın kendisiyle barışık olması, kendine hem fiziksel hem ruhsal anlamda bakması, özgüveninin yüksek olması, dışa dönük sosyal bir insan olması sağlık belirtisidir hem ruhsal hem fiziksel sağlık belirtisi.. O yüzden kendinize bakmaktan korkmayın, yakın tüm ışıklarınızı, insanlar size baktıklarında içleri açılsın, ilham kaynağı olun. Korkmayın yapın! Enerjiniz yükseldikçe hayatınıza giren şeyler de çok güzelleşecek emin olun.

- Negatif enerjilerden ve dedikodudan uzak durun. Çok çok kötü şeyler bunlar bildiğiniz gibi değil. Özellikle ışığınız yandıktan sonra size "çok değişti, kendini çok beğeniyor" diyenler olabilir. Onlara uyup enerjinizi negatife indirirseniz işte bu tam da kula kulluk etmektir. Aman deyim! Yeme gelmeyin! Dedikodu yapmak, bir başkasıyla ilgili başkasına zarar vermeyen insanlarla ilgili kötü düşünmek sadece sahibine kötü olayları çeker. Ama eğer siz bundan etkilenip onun ağına takılırsanız negatif enerjiyi kendinize çekmiş olursunuz. O yüzden en güzel direniş kalbi temiz tutmaktır. O insanlarla ilgili asla kötü düşünmeyin. Allah onlara da kalp temizliği ve farkındalık versin diye temenni de bulunmak en doğrusu..

- Yaşamadığımız olay ve hayatlarla ilgili yorum yapmak da insanlığa sığmaz. Bu konuda Hz. Muhammed'in sözünün üstüne söz tanımıyorum "Kınadığın olayı ölmeden mutlaka yaşarsın."(Nokta)

- Kendilerini en çok önemseyenler sürekli kendinden bahsetme ihtiyacı olan kişiler, fazla dedikodu eğiliminde olanlar, şikayet edenler, hayatın kötülüğüne inanmış, kendisinden başka hiçbir üst amacı olmayanlar.. Kendinizi gerçekleştirdikçe, özünüzle, cinsel kimliğinizle (özellikle muhafazakar toplumlarda yüksek oranda cinsel kimlikleri bastırmak ahlaktan sayılıyor, kadın kadınlığını, adam adamlığını doğru düzgün yaşayamıyor) barıştıkça ışığınız artar. Kendi ışığı olmayanların kimselere faydaları olmaz. En iyi yerlerde bile olsalar olmaz. Kendi içinde değerini dengesini bulmuş kişi, kendinden üst bir zincirin halkası olmaktan mutluluk duyar. Evrensel bilinç de deniyor buna. İnsan insanlığa hizmet etti mi kuş gibi hafifler. Kendini hafifletmenin en iyi yolu kendisi dışında başka yerlere akmaktır. Bu yüzden bir birliktelik, çocuk sahibi olmak, mesleğini yürekten, anlam katarak yapmak, sosyal yardım kuruluşlarında çalışmak çok önemlidir. Kendinizle uğraşmazsınız oralarda..

- Aynı şey aşk içinde geçerlidir. Eğer birlikte olduğunuz insanla enerjiniz sadece kendi aranızda dönüp duruyorsa, başka aktiviteler, dostluklar, ilgi alanları yoksa aşk çok kuvvetli bir enerji olduğu için o ilişki kendini yer yani kavgalar, huzursuzluklar başlar. O yüzden aşk sadece bir kişiye verilemeyecek kadar güçlü bir duygudur.

Dünyamız hepimizden çıkan enerjinin yansıması. Değişmeye güzelleşmeye başkalarının kötü yanlarını bulup çıkararak değil, kendimizden başlamak en doğrusu. Ve şu dünyada bir çocuk bile mutsuzluktan ağlamayıncaya kadar kimsenin böbürlenmeye, kibirlenmeye, şikayet etmeye hakkı yok. Hep birlikte işimiz çok, yolumuz uzun. Bir an önce yola koyulmakta fayda var...

YORUMLAR

  • 3 Yorum
  • Seçil Hilal
    2 yıl önce
    Muhteşemm
  • Yücel Arısoy
    6 yıl önce
    Uzun zamandır okuduğum en cesur ve en can alıcı analiz. Toplumsal sorunlarımıza hep siyasi nedenler arıyoruz. Diktatörleri ve çevresindeki yalakaları suçluyoruz ama sorun çok daha derin ve yaygın.
  • Aslıhan
    6 yıl önce
    Çok tatlı yazmışsınız Beril Hocam ama ne yazık ki söylediklerinizi uygulamak çok zor. Insan güç sahibi de olmak istiyor ve gücü eline geçirdiği an alınabilecek bütün intikamını almakta istiyor kişilerden. Başta hepimiz masum doğuyoruz ama masum devam etmemize izin vermiyorlar.

Son Yazılar