Reklam
  • Reklam
OKSİJEN SEVİYESİ AZALI YOR!

OKSİJEN SEVİYESİ AZALI YOR!

Oksijen seviyesi düştü, yoğun yağış geliyor ve zamana karşı bir yarış var. Mağarada kaybolan çocuklar için ekipler hafta sonu acil bir operasyon başlatabilir.Muson yağmurlarının etkisindeki bölgeye yarın şiddetli yağış düşecek.

07 Temmuz 2018 - 15:44

 

Altı kilometreyi bulan hatta bazı noktalar suyla kaplı, yağışlar mağara içindeki su seviyesini yükseltebilir.Tayland'da 12 futbolcu çocuk ve antrenörlerinin bulunduğu mağarada, ekipleri endişelendiren bir diğer konu oksijen.Dokuz gün sonra ulaşılan çocuklara kurtarma ekipleri yemek, oksijen ve ilaç götürüyor.Ancak oksijen seviyesi yüzde 15'e düşmüş durumda.

Tham Luang mağarası içindeki alışılagelmiş seviye yüzde 21'di.Reuters haber ajansı, hafta sonu acil bir karar alınmadığı takdirde uluslararası dalgıç ve uzmanların da bulunduğu ekibin önümüzdeki üç veya dört gün içinde kurtarma operasyonu başlatacağını bildiriyor.

Ordu birliklerinin de katıldığı dev operasyonda yer alan askerlerden ikisinin kollarında, mağaranın dövmesi var. Kurtarılmayı bekleyen içerideki çocuklar ise ailelerine mektup yazdı.Mektuplardan birinde "Merak etmeyin, hepimiz güçlüyüz" yazıyor.Bir diğerinde çocuklardan biri okuldaki öğretmenine seslenip, "Bize fazla ödev verme" dedi.

Çocukların antrenörü Ekkapol Chantawong ise, ailelerden olay nedeniyle özür diledi.Öte yandan, mağarada ilerlerken oksijensiz kalarak hayatını kaybeden eski askeri dalgıç Samarn Kunan için tören düzenlendi.

Deniz kuvvetlerinden kısa süre önce ayrılan Kunan, gönüllü olarak kurtarma operasyonuna katılmıştı.Mağaradan çıkamayan 12 futbolcu çocuk ve antrenör Chantawong'u, İngiliz dalgıçlar dokuz gün sonra geçen hafta bulmuştu.

Dünya o günden bu yana soluğunu tutmuş halde gelişmeleri takip ediyor. Çocuklara dalma dersi verip dışarı çıkarmak seçeneklerden birisi. Eğer bu seçenek uygulanmazsa, çocuklar yağmur mesvimi bitinceye kadar dört ay boyunca mağarada kalacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti