Reklam
  • Reklam
KUZEY KORE’DEN ABD’YE..

KUZEY KORE'DEN ABD'YE..

Dışişleri Bakanı Ho, "Tek taraflı talepleri ilerletmek, güveni canlandırmaktan ziyade güvensizliği daha da derinleştirecektir. Güven, geceden gündüze kazanılacak bir duygu değildir" dedi.

04 Ağustos 2018 - 16:58

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong Ho, ülkesinin "iyi  niyet jestlerine" rağmen ABD'nin Kuzey Kore'ye yönelik yaptırımları sürdürmesini  kınadı.

51. Güneydoğu Asya Uluslar  Birliği (ASEAN) Dışişleri Bakanları Toplantısı için Singapur'da bulunan Ri,  Pyongyang yönetiminin nükleer ve füze denemeleri konusunda ilan ettiği moratoryum  gibi "iyi niyet jestlerine" rağmen ABD'nin yaptırımlarını sürdürdüğünü söyledi.

Ri, Kuzey Kore ve ABD arasında tam anlamıyla güvenin tesis edilmesi  için her iki tarafın eş zamanlı adımlar atması gerektiğine işaret ederek "Tek  taraflı talepleri ilerletmek, güveni canlandırmaktan ziyade güvensizliği daha da  derinleştirecektir. Güven, geceden gündüze kazanılacak bir duygu değildir."  ifadesini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, başta Rusya olmak üzere tüm  ülkelere, Kuzey Kore'yi hedef alan yaptırımları herhangi bir şekilde ihlal  etmemeleri çağrısı yapmıştı.

Pompeo, herhangi bir ihlalin, Kuzey Kore'nin nükleer silahlardan  arındırılması hedefini etkisiz hale getireceğini belirterek, "Rusların ve diğer  ülkelerin, BM Güvenlik Konseyi kararlarına uymalarını ve Kuzey Kore'ye yaptırım  uygulamalarını bekliyoruz" diye konuşmuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti