Reklam
  • Reklam
Dolar ve euroda rekor üstüne rekor! Hükümetten art arda...

Dolar ve euroda rekor üstüne rekor! Hükümetten art arda açıklamalar

Dolar rekor üstüne rekor kırıyor. Hükümetten kritik gelişmelerle ilgili ilk açıklama geldi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Kurdaki durum Türkiye'nin gerçeklerini yansıtmıyor" ifadelerini kullandı.

11 Nisan 2018 - 12:03

Zeybekci, "Proje Bazlı Teşvik Sistemi kapsamında yer alan projelerle ülkemizin ithalata bağımlı olduğu pek çok sektörde artık %100 yerli üretime doğru ilerleyeceğiz. Günün sonunda bu durum cari açığın kapanmasına ve ihracatın artmasına imkan sağlayacak. Bizim yolumuz fasonculuktan çıkıp, enerji ve hammadde güvenliğini sağlamaktır. Kendi öz kaynaklarımızı kendimiz işleyeceğiz. Yüksek teknolojili sektörlerin yanında orta-yüksek teknolojili sektörleri de kapsama aldık. Merdivenleri tek tek çıkacağız" şeklinde konuştu. ​Zeybekci, dolar ve euro ile ilgili yaptığı son açıklamada "Kimsenin bir endişesi olmasın. Piyasa kendi içinde kur seviyesini normalleştirecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İstanbul'da gerçekleştirdiği konuşmasında dövizle ilgili "Kurdaki durum Türkiye'nin gerçeklerini yansıtmıyor" dedi.

Zeybekci, Türkiye Gayrisafi yurt içi hasılasının 2018 yılında OECD'nin en hızlı artanlar arasında yer alacağının altını çizdi.

Bakan Zeybekci, Türkiye ekonomisinin 2018'de yüzde 6'nın üzerinde büyüme kaydedebileceğini vurguladı.

ZEYBEKCİ'DEN BİR AÇIKLAMA DAHA

Zeybekci, BloombergHT'nin canlı yayınına konuk oldu.

Bakan Zeybekci yayında şunları söyledi:

"Proje Bazlı Teşvik Sistemimizde en önemli hedefimiz Türkiye'nin sadece bugünkü değil, gelecekteki ihtiyaçlarını da karşılamaktır. Bunun için de tüm dünyada birebir tanıtım yaptık. Her bir teşvik unsurunu firmalarla beraber belirledik.

Çalışmalarımız devam ediyor. Bu yıl sonuna kadar da çalışmalarımıza devam edeceğiz. Projeleri Bakanlar Kurulumuzun gündemine getirerek gerekli hukuki altyapıyı da sağlayacağız. Daha çok üreteceğiz, daha çok ihracat yapacağız, daha çok istihdam imkanı sağlayacağız. Hedefimiz bu.

Proje Bazlı Teşviklerin de katkısıyla ülkemize gelen yatırımların da artacağını öngörüyoruz. 2018 ilk çeyreğinde %7'nin üzerinde büyümeyi hedefliyoruz. Bu büyümede yatırımların, ihracatın katkısı oldukça fazla olacaktır.

Proje Bazlı Teşvik Sistemi kapsamında yer alan projelerle ülkemizin ithalata bağımlı olduğu pek çok sektörde artık %100 yerli üretime doğru ilerleyeceğiz. Günün sonunda bu durum cari açığın kapanmasına ve ihracatın artmasına imkan sağlayacak.

Bizim yolumuz fasonculuktan çıkıp, enerji ve hammadde güvenliğini sağlamaktır. Kendi öz kaynaklarımızı kendimiz işleyeceğiz. Yüksek teknolojili sektörlerin yanında orta-yüksek teknolojili sektörleri de kapsama aldık. Merdivenleri tek tek çıkacağız.

Yapılacak bu yatırımlar için finansman dünyanın dört bir yanından sağlanacak. Biz Hükümet olarak bu kapsamda yatırım yapan  firmaların finansman konusunda desteğimizi sağlayacağız. Her bir projenin tüm teknik detayları tek tek hesaplandı.

Türkiye'nin kısa vadeli mükellefiyetleri ve varlıklarını bir anda değerlendirdiğimizde herhangi bir sıkıntı yok. 2018 yılında mal ve hizmet ihracatının, turizm gelirlerimizin, yatırımların artması ile bu dengeler çok daha iyi hale gelecek.

Kimsenin bir endişesi olmasın. Piyasa kendi içinde kur seviyesini normalleştirecektir"

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti