Reklam
  • Reklam
BAHÇELİ’ DEN İLBER ORTAYLI’ YA BOMBA ÇIKIŞ

BAHÇELİ' DEN İLBER ORTAYLI' YA BOMBA ÇIKIŞ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Sayın İlber Ortaylı, Nurettin Soyer hayranı, Tunç Soyer müdafi olabilir ancak milliyetçi-ülkücü hareket sırtından kurban kesemez, ahkam kesemez, totoloji yaparak, polemik üreterek, yanlışa kılıf bularak hiçbir yere varamaz. Tavsiyem Sayın Ortaylı gülmeye devam etsin ama haline" sözlerinde bulundu.

04 Şubat 2019 - 16:37

 

Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde bir basın mensubunun sorularını  yanıtladı. Hilmi Yavuz ile Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın bir televizyon kanalındaki  açıklamaları hatırlatılarak, "Ali Kemal üzerinden Tunç Soyer ile ilgili  açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Özellikle İlber Ortaylı'nın 'Tunç  Soyer konusunda MHP'lilere gülüyorum' sözlerine ne diyorsunuz?" sorusu üzerine  Bahçeli, şunları dile getirdi:

"Anlaşılan bu sabah da Çalar Saat programında bir süt zehirlenmesi  yaşandı. Merhum İnönü'nün, Ali Kemal'in oğlu olan Zeki Kuneralp'in Dışişleri  Bakanlığının açmış olduğu imtihanı kazanmasından sonra, merhum Numan  Menemencioğlu'nun 'ne yapalım' sorusuna, 'sınavı kazandıysa alın' dediği matah  bir şeymiş gibi anlatıldı. Akıllarınca Tunç Soyer'i aklamaya çalıştılar. Nurettin  Soyer'i temize çıkarmaya kalkıştılar. Ancak güneşi balçıkla sıvamak nasıl  imkansızsa, 12 Eylül'ün zulüm ve zalimlerini maruz ve masum göstermek bir o kadar  imkansızdır. Ali Kemal kim? Milli Mücadele muhalifi bir şahsiyet. Yani  istiklalimize zincir vurmaya çalışan müstevlilerle aynı çizgide olan bir kişi.  Bana göre Merhum İnönü'nün bu tasarruf ve tutumu hatalıdır. Yani İsmet İnönü  söyledi diye Ali Kemal'in oğluyla ilgili kararı normal ve meşru mu kabul  edeceğiz? Yok öyle bir şey. Kurdun yavrusu kurt olur, herkes soyuna çeker."

"Beni daha düşündüren, İlber Ortaylı'nın Tunç Soyer ile ilgili  yaklaşımımızdan dolayı 'MHP'lilere gülüyorum' demesi. 'MHP'liler takımına tam  gülünür' diyor." ifadesini kullanan Bahçeli, MHP'nin bir takım değil, muazzam bir  dava olduğunu belirtti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti