SİYASET DİBE BATTI...


Son zamanlarda siyasi liderlerin yerel ve dış politikalarda yapmış oldukları açıklamalar, yorumlar ve bakış açıları Türkiye’nin gerçek gündemini yansıtmıyor.

İktidar pandemi sürecinin iyi kontrol edildiğini söylesede muhalefet partileri sürecin çok kötü yönetildiğini iddia ediyor.

Ekonomi dibe battı iddiaları hergün muhalefet parti liderleri ve onlarca kurmayları tarafından aynı zamanda bazı sivil toplum örgütleri tarafından baskı unsuru olarak devamlı gündemde tutuluyor.

Dış politikada Joe Bıden baskısı, Doğu Akdeniz de karbon gazı araması, Bölgesel güç olma yolunda ülkenin ilerlemesi, savunma sanayinde 1 Milyon yazılımcı atağı başta batı olmak üzere ABD’yi, İngiltere’yi ve Batı ülkelerini rahatsız etmiş vaziyetteyken siyasi partilerin birlik ve beraberlikle hareket etmesi düşünülürken ayrışmanın uluslararası kontrole kaydığı yalanlarla ve kumpaslarla gündeme taşınmıştır.

Siyaset dibe vururken girdap dalgaları halka oluşturmuş, bugün güçlü gibi gözüken ittifaklarda safını belli eden partileride içine çekerek farklı oluşumlara gebe bırakabilecek kadar sisli ve yerlerde sürünmektedir.