KİLO VERMEK İÇİN BAŞLADIĞI BOKSTA İLK ALTIN KEMERİNİ KAZANDI

Eskişehir'de, kilo vermek için başladığı boksta, çıktığı ilk 7 profesyonel maçını da kazanan Dilara Yücel, İstanbul'daki 8inci maçında Gürcistanlı rakibi Nana Chakhvashvili'yi 3'üncü rauntta nakavt ederek ilk altın kemerini kazandı.


KİLO VERMEK İÇİN BAŞLADIĞI BOKSTA İLK ALTIN KEMERİNİ KAZANDI

Avusturya’da dünyaya gelen 18 yaşındaki Dilara Yücel, 2 yıl önce fazla kilolarından kurtulmak için amatör olarak boksa başladı. Geçen yıl ailesiyle memleketi Eskişehir’e dönen Dilara Yücel, çalışmalarını sürdürüp, kısa sürede lisanslı sporcu oldu.

80 kiloyken başladığı boks ile 13 kilo veren ve ilk 7 profesyonel maçını da kazanan Dilara Yücel, Evrensel Boks Organizasyonu (UBO) tarafından 24 Temmuz’da Arnavutluk’ta düzenlenen Boks Gecesi Avrupa Şampiyonluğu Kemer Unvanı maçına çıktı. Rakibi Gürcistanlı Nana Chakhvashvili’nin corona virüsüne yakalanması nedeniyle altın kemeri geçici olarak alıp Türkiye’ye dönen Dilara Yücel, 3 Eylül’de İstanbul’da yeniden düzenlenen unvan maçında rakibi Chakhvashvili’yi üçüncü rauntta nakavt ederek altın kemerin sahibi oldu.

“Hedefim dünya şampiyonluğu”

Yeni hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu belirten Dilara Yücel, daha çok çalışarak Türkiye’ye şampiyonluklar kazandırmak istediğini söyledi. İstanbul’daki karşılaşmaya çok iyi hazırlandığını anlatan Yücel, “Kendi taraftarlarımın önünde dövüşmek benim için daha güzel oldu. Beni daha çok motive etti. O motivasyonla da nakavtla maçımı kazandım. Altın kemeri bu sefer hak ederek aldım. Nakavt anı benim için çok güzel oldu. Maçımın bu kadar iyi geçeceğini tahmin etmiyordum. Bu sefer çok heyecanlıydım ama heyecanımı iyi kullanarak nakavt etmeyi başardım ve kemerin sahibi oldum. Maça gitmeden önce ‘Kemeri benden asla alamaz demiştim ve benden alamadı. Hedefim önce Avrupa şampiyonluğu kemeriydi. Şimdiki hedefim dünya şampiyonluğu. 2022ye kadar çok sıkı çalışıp dünya şampiyonluğu kemerini de ülkeme getireceğim” diye konuştu.

“Kadınlarımız olimpiyatta çok güçlü”

Bu yıl özellikle kadınların olimpiyatlarda büyük başarı gösterdiğini hatırlatan Dilara Yücel, “Bundan sonra daha farklı bir Dilara göreceksiniz çünkü ben üstüne koyarak, daha fazla çalışacağım. Beni daha sert maçlar bekliyor. Olimpiyatları izledim. Busenaz Sürmeneli’yi ve Buse Naz Çakıroğlu’nu tebrik ediyorum. Onlarla birlikte kadın boksunu ülkemizde en iyi yerlere taşıyacağımızdan eminim. Kadınlarımız olimpiyatta bu sene çok güçlüler. Daha da artacağına eminim çünkü kadınlar isterse her şeyi yapar. Özellikle olimpiyatlarda buna imza attığımızı düşünüyorum” dedi.