ÇORLU’DA 8. DURUŞMADA ADALET ARAYIŞI

Tekirdağ Çorlu'da 25 kişinin yaşamını yitirdiği tren faciasının 8. duruşması bugün yapılıyor. Faciada oğlu Arda Sel'i kaybeden anne Mısra Öz Sel, “Adaletin sorumluluğu da Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Galip beyin önündeki dosyalardadır. Bugün bunu görmeye geldik. Adalet istiyoruz” dedi.


ÇORLU’DA 8. DURUŞMADA ADALET ARAYIŞI

Tekirdağ Çorlu'da 7'si çocuk 25 kişinin yaşamını yitirdiği tren faciasının üzerinden üç yıl geçti. Açılan davada sadece 4 kişi yargılanıyor. Yakınlarını kaybeden aileler, “gerçek sorumluların” ceza alması için mücadele ediyor. Çorlu tren kazasının sekizinci duruşması, bugün Çorlu Halk Eğitim Merkezi'nde görülüyor. Sabah saatlerinde Eğitim Merkezi'ne yürüyen acılı aileler bir kez daha gerçek sorumluların yargılanması gerektiğini belirtti, “Bu dört kişiyi istiyoruz dört kişiyi,  (TCDD üst düzey yöneticileri). Onlar gelecek. Buradaki göstermelik dört kişi içeriden çıkacak” dediler.

“ADALET İSTİYORUZ”

Çorlu tren katliamında oğlu Arda Sel’i kaybeden anne Mısra Öz Sel, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“3 yıldır 25 kişinin hesabını soramayan yargının bütün sorumluluğu, 6 aydır iddianameyi hazırlamasını beklediğimiz savcının omuzlarındadır. 25 kişinin katili kadar, adalet adına karar verecek olan, görevini yapacak olan savcının bugün hep birlikte ne yaptığını ya da ne yapmadığını göreceğiz… Adaletin sorumluluğu da Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Galip beyin önündeki dosyalardadır. Bugün bunu görmeye geldik. Adalet istiyoruz.”