Bunun Hesabını Sormazsak, Boynumuz Bükük Kalır

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "9 yaşındaki çocukları, hafız olan çocukları annelerinden kopartıp da dağa getirmişler. Bunun hesabını sormazsak; boynumuz bükük kalır" dedi. Temmuz ayından itibaren ekonominin atağa kalkacağını ileri süren Soylu, "Ülkemin ekonomisi öyle bir atağa kalkacak ki, etrafımızdaki Almanya’sı da, Fransa’sı da, İngiltere’si de, İtalya’sı da, hele o her şeye burnunu sokan Amerika’sı da çatlayacak, patlayacak" ifadelerini kullandı.


Bunun Hesabını Sormazsak, Boynumuz Bükük Kalır

Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesi Güney beldesinde yarın yapılacak belediye başkanlığı seçimleri öncesi beldede bir miting düzenleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, vatandaşlara seslendi.

İlk olarak son terör rakamlarını açıklayan Bakan Soylu, Türkiye'deki terörist sayısının 20 binlerden 250'ye kadar düştüğünü belirterek, “9 yaşındaki çocukları, hafız olan çocukları annelerinden kopartıp da dağa getirmişler. Bunun hesabını sormazsak; boynumuz bükük kalır boynumuz” diye konuştu.

TERÖRİST SAYISI 250’YE KADAR DÜŞTÜ

Son olarak 3 teröristin daha etkisiz hale getirildiğini aktaran Bakan Soylu sözlerini şöyle sürdürdü;

*Jandarma Genel Komutanını aradım ben gelirken, 3 terörist daha gitti. Şimdi ne yapacaklar?

*Biz üreteceğiz değimli, çocuklarımız okuyacak; mühendis olacak, doktor olacak, ülkemizin her tarafından turist olacak, buradan oraya gidecek, oradan buraya gelecek, insanlar gezecekler, topraklarını, bağını, bahçesini her birini sürecekler, hastaneler olacak, yollar olacak, okullar olacak, spor salonları olacak her şey olacak.

*Peki onlar ne yapacaklar? Ürkütecekler, tehdit edecekler, haraç alacaklar, annelerin çocuklarını dağa götürecekler. 9 yaşındaki çocukları, hafız olan çocukları annelerinden kopartıp da dağa getirmişler. Bunun hesabını sormazsak; boynumuz bükük kalır boynumuz.

*Nasıl Diyarbakır anneleri pes ettirdi HDP'yi? Onlar annelerin yüreğinin ne olduğunu bilmiyorlar. İşte bugün Türkiye'de Allah'a şükürler olsun 10 bin, 20 bin civarında olan terörist sayısı 250'ye kadar düştü.

*Daha da düşecek daha da. 1 yılda 5 bin 500 kişi katılıyordu terör örgütüne. Şimdi 15, 4'ü de yurt dışından. 11 kişi bakın, 11 kişi ancak. Hep beraber beldelerimiz, köylerimiz huzur içinde oluyor.

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

Erken seçim tartışmalarına ilişkin de konuşan Bakan Soylu, seçimin 2023'te yapılacağını ve işleri yarım yamalak bırakarak seçime gitme döneminin geçmişte kaldığını söyledi. Bakan Soylu şu ifadelere yer verdi:

“Bağırıyorlar erken seçim gelsin. Yenilen pehlivan güreşe doymazmış biliyor musunuz? İstikrarı bozdurmayacağız. 2023 yılında hazırlanın, er meydanı orada; çıkarsınız güreşinizi tutarsınız, milletimize anlatırsınız. Ama o eski dönemlerde olduğu gibi bu ülkenin işlerini yaparken yarım yamalak bırakıp seçime gitme dönemleri artık geçmişte kaldı. 5 yıl bitecek 2023 yılında, Cumhuriyetin 100. yılında inşallah hep birlikte 2053'ü, 2071'i hedefleyeceğiz.”

CORONA AÇIKLAMASI

Ülkenin zor günler geçirdiğini ancak bugünlerin geride kaldığını aktaran Bakan Soylu, şunları söyledi;

*Zor bir dönemden geçtik. Korona virüs salgınından En yakınlarımızı kaybettik. Tecrübeli insanlarımızı kaybettik. Bazen günlerce hastane kapısında yakınlarımızı göremedik. Bir musibetle, bir hastalıkla, bir salgınla karşı karşıya kaldık. Onu da atlatıyoruz. Ama kimin sayesinde; sizin sabrınız, vakarınız, metanetiniz sayesinde.

*Önümüzde güzel günler geliyor. Hep birlikte sabrettik ve inşallah bu salgını hep beraber azalttık, inşallah tamamen ortadan kaldırabilme konusunda aşılarda peyderpey geliyor.

“ALMANYA, FRANSA, İNGİLTERE, İTALYA, ABD; ÇATLAYACAK, PATLAYACAK”

*Size bir şey söyleyeyim mi? Ama başkaları çatlayacak, kıskanacaklar göreceksiniz. Temmuz ayından itibaren benim ülkemin ekonomisi öyle bir atağa kalkacak ki, öyle bir sıçrayacak ki, öyle bir büyüyecek ki etrafımızdaki Almanya'sı da, Fransa'sı da, İngiltere'si de, İtalya'sı da, hele o her şeye burnunu sokan Amerika'sı da çatlayacak, patlayacak. Hazır mıyız buna?” diye konuştu.

“UYUŞTURUCUDAN İÇERİDE 88 BİN KİŞİ VAR”

Uyuşturucu ile güçlü bir şekilde mücadele ettiklerini aktaran Bakan Soylu, şu anda uyuşturucudan içeride 88 bin kişinin olduğunu kaydetti. Soylu, şunları söyledi;

*Uyuşturucuyla mücadele ediyoruz. Cumhuriyet tarihinin en büyük yakalamalarını gerçekleştirdik. Aman vermiyoruz hiçbir yerde. Vermeyeceğiz de. Çocuklarımızı zehirlemelerine müsaade etmeyeceğiz. Şu anda uyuşturucudan içeride kaç kişi var biliyor musunuz? 88 bin kişi. Büyük mücadele yapıyoruz.

*Her hafta 3 bin, 3 bin 500, 4 bin kişiyi gözaltına alıyoruz. Şu anda içeridekilerin önemli bir bölümü satıcı. Onları piyasadan itiyoruz, çocuklarımıza musallat olmasınlar diye. Ama birileri rahatsız oluyor. Bir taraftan asayiş, bir taraftan hırsızlık. Türkiye'de 15 Temmuz tarihinde, 15 Temmuz 2016'da günde 278 hırsızlık vardı.

*Bugün 122 hırsızlık var. Asayişi de düzeltiyoruz. Trafik ölümleri 7 bin 500'dü, şuanda 4 bin 680. Onu da aşağıya çekiyoruz. Organize suç örgütleri; 358 suç örgütüne operasyon yaptık. Kimseye fırsat vermeyiz. Bu ülkede hakkı kendim koruyorum diyen ve hukuk tanımayan ve milletimize çökmeye çalışan hiç kimseye burada fırsat vermeyiz. Tertemiz bir Türkiye yapıyoruz, tertemiz.

AKŞAM DA DEVAM ETTİ

Soylu, akşam saatlerinde ise Ayazini ilçesinde halka seslendi.

Konuşmasına Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a övgüler düzerek başlayan Soylu, “Size güzel bir selamım var. Size bir gönül insanından selamım var. Size bir memleket sevdalısından selamım var. Size, ‘Ben sadece Allah'ın ve milletin önünde eğilirim' diyen yürekli bir insandan selamım var. Size 19 yıldır bu ülkeyi idare ederken milletini düşünen, akşam kafasını yastığa koyduğunda ‘milletim, ülkem, geleceğim, ülkemin geleceği' diyen etrafımızdaki coğrafyanın huzur içerisinde olmasını isteyen, her türlü haksızlığı gönlünün, zihninin, aklının, hiçbir zaman tahammül etmediği, bu ülkede emekli maaşı için başkasına el avuç açarken şimdi dünyayı İHA'larımızın peşinde koşturan kıymetli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirdim” ifadelerini kullandı.

“ZOR GÜNLER GEÇİRDİK MORALLERE İHTİYACIMIZ VAR”

“Çok zor günler geçirdik” diye devam eden Soylu, “Böyle morallere de ihtiyacımız var. Sizin de milletimizin de hepimizin ihtiyacı var. Corona virüs maalesef hiçbirimizin beklemediği, hepimizin baş etmekte zorlandığı bir illet. Şükürler olsun bir noktaya kadar geldik. İnşallah aşılarla birlikte biraz daha tedbirlerle birlikte bu yazın içerisinde daha rahatlayacağım günlerde buluşacağız” dedi.

“TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİL”

“Tayyip Erdoğan'ın bugün oluşturduğu Türkiye'si, yarına çok daha güçlü bir Türkiye olarak kalacaktır” ifadelerini kullanan Soylu, şöyle devam etti:

“Türkiye eski Türkiye değil, uyuşturucudan asayişe ve güvenliğe kadar, organize suç örgütlerinden trafiğe kadar Allah'a şükür her gün kapasitesini genişleten, bunlarla mücadeleyi kendisinin en önemli görevi olarak ortaya koyan ve milletinin huzur ve sükun içerisinde yaşamasını sağlayan bir Türkiye tablosuyla karşı karşıyayız.

Hiç merak etmeyin güzel günler bizi bekliyor. Daha güçlü günler bizi bekliyor. Etrafımızdaki coğrafyaya aydınlık saçacağımız günler bizi bekliyor. Biz sadece kendi huzurumuzun sahibi olmayacağız. Allah'ın izniyle göreceksiniz Ortadoğu'ya da huzuru biz getireceğiz, Balkanlara da huzuru biz getireceğiz.

Hakk'ın yolundan ayrılmayacağız. Milletin duası bizle olacak. Cenab-ı Allah'ın hıfzı muahafazası bizimle olacak. Biz buna inanıyoruz. Yapacak çok işimiz var.”

BAHÇELİ’YE TEŞEKKÜR

Konuşmasının devamında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de seslenen Soylu, “Cumhur İttifakı'mızın güçlü insanı, aynı zamanda güçlü büyük devlet adamı Sayın Dr. Devlet Bahçeli'ye de hepinizin huzurunda teşekkür etmek istiyorum. Hakikaten her meselede, partimize, hükümetimize, Cumhur İttifak'ına sahipliği ve tüm oyunları bozma konusunda gösterdiği iradeye minnettarız” dedi. Ardından şöyle konuştu: “Hiç merak etmeyin 2023 yılında öyle bir adım atacağız ki, bugün bize çelme takmaya çalışanlar Türkiye'nin kapısına gelecekler, Recep Tayyip Erdoğan'ın önüne dizilecekler. ‘Biz sizi kabul ediyoruz, siz doğrusunu yaptınız ve biz mağlup olduk' diyecekler.”