“BU ZOR GÜNLERİ, YARATICI FİKİRLERLE, HEP BERABER ATLATACAĞIZ”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek Kaya İmamoğlu, “Dünya Çocuk Hakları Günü”nde, “Yuvamız İstanbul online oyun grupları projesi” öğrencisi miniklerle bir araya geldi. Çocuklarla renkli sohbetler gerçekleştiren Başkan İmamoğlu, “İnşallah bu zor günleri, böyle yaratıcı fikirlerle hep beraber atlatacağız” dedi. Projenin mimarı Dilek İmamoğlu ise duygularını, “Umarım bütün çocuklara: özgür yaşayabileceği, barış dolu, huzur dolu bir dünya bırakırız” sözleriyle dile getirdi.


“BU ZOR GÜNLERİ, YARATICI FİKİRLERLE, HEP BERABER ATLATACAĞIZ”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Başkan Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek Kaya İmamoğlu’nun geliştirdiği ve koordinatörlüğünü üstlendiği proje kapsamında, pandemi sürecinde evlerinden çıkamayan çocuklara yönelik online oyun etkinlikleri düzenlemişti. Proje kapsamında, “Yuvamız İstanbul online oyun grupları projesi”, 22 Nisan-12 Haziran 2020 tarihleri arasında, toplam 8 hafta boyunca uygulanmıştı. 25 Yuvamız İstanbul öğretmeninin görev aldığı oyun gruplarından, toplam 370 çocuk faydalanmıştı. Öğretmenler, proje süresince, hafta içi her gün, ortalama 8 çocuktan oluşan 3’erli gruplar ile buluşup etkinlikler yapmıştı. 30 dakika süren etkinlikler, telekonferans yöntemiyle çevrimiçi oturumlar şeklinde gerçekleştirilmişti. Büyük ilgi gören projeye, gelen yoğun talep üzerine, devam edildi.

VELİLERDEN TEŞEKKÜR

İmamoğlu çifti, “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü”nde, projeye katılan öğretmenler, çocuklar ve velilerle sanal ortamda bir araya geldi. Öğretmen Semra Kaya’nın çevrimiçi sınıfına konuk olan İmamoğlu çifti, katılımcı çocuklarla renkli sohbetler gerçekleştirdi. Katılımcı veliler ise, “Öncelikle çocukları, kadınları ve anneleri düşündüğünüz için çok teşekkür ediyoruz. Çocuklarımızın yüzlerinin gülmesi gerçekten bizleri çok memnun ediyor” sözleriyle İmamoğlu çiftine, teşekkürlerini iletti.

DİLEK İMAMOĞLU: “UMARIM, HER ŞEY ONLAR İÇİN ÇOK GÜZEL OLUR”

Çok güzel ve özel bir günde birlikte olduklarını belirten Dilek İmamoğlu ise duygularını, “Çok mutluyuz. Bugün, Dünya Çocuk Hakları Günü. Evrensel bir gün ve dünyanın her yerinde aynı şekilde kutlanıyor. Evrensel olması çok önemli. Dünyanın her yerindeki çocukların din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin eşitliğini, bize bir kere daha hissettiriyor. Umarım bütün çocuklara: özgür yaşayabileceği, barış dolu, huzur dolu bir dünya bırakırız. Umarım, her şey onlar için çok güzel olur” sözleriyle dile getirdi.

EKREM İMAMOĞLU: “ÇOCUKLARIMIZIN PSİKOLOJİK SAĞLIKLARI OLDUKÇA ÖNEMLİ”

“Eşimin bu güzel düşüncesini izlemek, benim için de keyif oldu” diyen Başkan İmamoğlu da“Ne kadar işe yaradığını ve ne kadar çocukların keyif aldığını gördüm. Dilek, iyi ki böyle bir şey düşünmüş. Öğretmenlerimiz harika. Çok neşeli bir sınıf var burada. İnşallah bu zor günleri, böyle yaratıcı fikirlerle hep beraber atlatacağız. Çünkü, çocuklarımızın psikolojik sağlıkları oldukça önemli; onları bilgiden uzak tamam adına, bu yöntem sizlerin işlerini kolaylaştırıyor anladığım kadarıyla. Tekrar hem Dilek’e hem de emeği geçen tem herkese, eğitimcilere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.