AYNI SENDİKADA İKİ FARKLI BAŞKAN, BİRİ ELEŞTİRDİ DİĞERİ TEŞEKKÜR ETTİ

İzmir'de aynı sendikanın iki başkanı, İl Sağlık Müdürlüğü'nün başhekim, müdür, başhemşire, yönetici atamalarına karşı birbirinin zıddı bir söylemde bulunarak "Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu" dedirtti.


AYNI SENDİKADA İKİ FARKLI BAŞKAN, BİRİ ELEŞTİRDİ DİĞERİ TEŞEKKÜR ETTİ

Sağlık Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, İl Sağlık Müdürlüğü’nde yapılan atamalara tepki göstererek, “İzmir’deki atamaların birçoğu ahbap-çavuş ilişkisine göre ve çıkar ilişkisine göre yapıldı” dedi. Ama aynı sendikanın 2 No’lu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, Yıldırım’ı tam anlamıyla ‘boşa’ çıkardı. Özdemir, atamaların hakkaniyetle yapıldığını belirtti, üstüne üstlük bu görüşünü İl Sağlık Müdürü Mehmet Burak Öztop’a teşekkür ziyaretiyle taçlandırdı.


Sağlık Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nde yapılan atamalar ve sendikanın yaptığı suç duyuruları hakkında açıklamalarda bulundu. İzmir’de yapılan atamalara tepki gösteren Yıldırım, “Atamalara karşı tepkimiz vardı. Bir salgın süreci yaşıyoruz, birinci dalgayı diğer ülkelerle kıyasladığımızda iyi bir şekilde yönettikten böyle bir gelişme yaşandı. Atama süreçlerinden sendika olarak bilgi sahibi olmalıyız. İzmir’deki atamaların birçoğu ahbap-çavuş ilişkisine göre yapıldı” iddiasında bulundu.
Bu açıklamanın yapıldığı gün aynı sendikanın, yani Sağlık Sen’in İzmir’de daha çok üyeye sahip 2 Nolu Başkanı Ekrem Özdemir, Yıldırım’ın aksine atamaların çok yerinde olduğunu dile getirdi. Özdemir, bununla da kalmayıp yapılan atamalar için İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Burak Öztop’a teşekkür ziyaretinde bulundu. Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Müdür Öztop’a çiçek veren Özdemir, “Pandemi döneminde çok başarılı işlere imza atmış olan, çalışanın yanında olan, personele bankadan büyük promosyan alan müdürümüze inancımız tam. Bazı sorunlar vardı onları da ilettik. Çalışanımızın hakkını arayıp yardım istedik” dedi.. Başkan Özdemir, sosyal medya hesabından bu ziyaretle ilgili şu paylaşımda bulundu:

Aynı sendikanın farklı görüşlerinin kişisellikten kaynaklandığını belirten sağlık camiası ‘Bu nasıl iştir. Sendika aynı, müdür aynı, atamalar aynı. İki başkanın görüşleri farklı. Demek ki atamalar ahbap-çavuşa göre yapılmamış” derken kişisel atama istekleri olmayanların eleştiriye yöneldiğini dile getirdi. Yıllardır bu camianın içinde bulunan bir sağlık emekçisi şu yorumu yaptı:


“Özgür beyin bazı yöneticilerle ilgili atama istekleri vardı. Ancak bunlar liyakatlı değildi. Bu atama isteği yerine getirilmeyince bir anda düşman kesildi. Sendika başkanın isteğiyle mi hareket eder, başkan sendika üyelerinin mi? Her atamada herkesi sevindiremezsin ama bu atamalar ağır eleştiri haketmiyor. Müdür bey doğru adımlar attı.”