​BAŞKAN İMAMOĞLU: “23 NİSAN - 4 MAYIS ARASINI ‘EVDE KAL’ ÇAĞRISI İLE FIRSATA ÇEVİRELİM”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, iki günlük sokağa çıkma yasaklarının, bilim insanları tarafından yeterince faydalı bulunmadığının altını çizerek, 23 Nisan ile 4 Mayıs tarihleri arasındaki zaman diliminin “Evde Kal” çağrısı ile fırsata çevrilmesinin önemine dikkat çekti.


​BAŞKAN İMAMOĞLU: “23 NİSAN - 4 MAYIS ARASINI ‘EVDE KAL’ ÇAĞRISI İLE FIRSATA ÇEVİRELİM”

FLORYA / İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, pandemi sürecinde görev başında olan İBB çalışanlarına moral ziyaretlerini sürdürüyor. Hamidiye AŞ’ye ziyareti öncesi mesaj yayınlayan İmamoğlu, 23 Nisan - 4 Mayıs tarihleri arasındaki zaman dilimini “Evde Kal” çağrısıyla fırsata çevrilmesi gerektiğini söyledi.

-İKİ GÜNLÜK KARANTİNA YETERLİ DEĞİL-
Alınacak uzun süreli karantina kararının, İstanbul ve Türkiye için büyük fırsat olacağını belirten İmamoğlu’nun mesajı şöyle:

“Bilim insanları bir şeyin altını çiziyor; iki günlük süreçle siz bu anlamda bir karantina sürecini tam anlamıyla yerine getirmemiş oluyorsunuz ve ne yazık ki tam da istenilen faydayı elde etmiyoruz. 23 Nisan ile başlayan günlerde içine 1 Mayıs’ı da katarsak 4 Mayıs’a kadar -11 gün yapıyor- 11 gün boyunca aslında 5 günü mesai olarak -1 Mayıs’ta tatil- 5 günü mesai olmak üzere 11 günü biz “Evde kal” çağrısı yapabiliriz. Sokağa çıkma yasağı ilan edilebilir. Lütfen, 23 Nisan ve 4 Mayıs’a kadar ki bu süreçte sadece 5 günlük mesainin olacağı bu süreci bir fırsata çevirelim. Hem İstanbul adına hem Türkiye’miz adına.”