TÜRKİYE’NİN EN MODERN PAZAR YERİ AÇILDI

Türkiye’nin en modern kapalı pazaryeri olan Yunus Emre Millet Çarşısı’nda ilk pazar kuruldu. Tüm dünyada salgın haline gelen koronavirüs dolayısıyla tüm önlemler alınırken; yalnızca temel gıda satışı yapıldı, tezgâh aralıkları ise 3 metre olarak düzenlendi.


TÜRKİYE’NİN EN MODERN PAZAR YERİ AÇILDI

Türkiye’nin en modern 2 katlı kapalı pazaryeri dualar eşliğinde açıldı. Pazaryerini gezen Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi alışveriş de yaptı. Pazarcı esnafına hayırlı kazançlar dileyen Başkan Çerçi, tüm dünyada salgın haline gelen koronavirüs (KOVİD-19) önlemleri konusunda da bilgilendirerek yapılan uyarıları dikkate almalarını istedi. Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu ile İlçe Tarım ve Orman Müdürü Serdar Mersinli de pazaryerini gezenler arasındaydı. Salgın dolayısıyla pazaryerinde sebze, meyve, tahıl ve bakliyat gibi temel gıda maddeleri satışı yapıldı. Tezgâhlar 3 metre aralıklarla konuşlandırıldı. Pazaryerinin giriş ve çıkışlarında vatandaşları el dezenfektanı ile karşılayan belediye ekipleri, pazarcı esnafı ve vatandaşa önlük, bez çanta, dezenfektan, eldiven ve maske dağıttı. Ürünlere dokunulmaması gerektiği ile ilgili yazıların asıldığı pazaryerinde yaş sebze ve meyveler, tüketicilerce temas edilmeden, doğrudan pazarcı esnafı tarafından hijyen koşullarına uygun bir şekilde tüketiciye sunuldu. Güzelyurt Muhtarı Aynur Tava da, mahallelerine modern, hijyenik, Türkiye’ye örnek bir pazaryeri kazandırdığı için Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’ye teşekkür etti. Pazaryerine, çeşitli mahallelerden vatandaşların ulaşımının en hijyenik şekilde sağlanması için; dezenfekte edilen, ulaşım kurallarına ve sosyal mesafeye uygun olarak taşıma yapılan otobüslerle ücretsiz ring seferleri düzenlendi.

 

PAZARCI ESNAFI MEMNUN KALDI

 

Böylesine güzel bir pazaryerinde tezgah açma imkanı buluduğu için duyduğu memnuniyeti ifade eden pazarcı esnafı, projeyi Manisa’ya kazandıran Belediye Başkanı Çerçi ve ekibine teşekkür etti. Esnaflar memnuniyetlerini şu sözlerle dile getirdi:

Emrah Yiğit; “Pazarımız çok modern. Açtık hayırlısıyla. Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi’ye böyle bir yeri bizlere kazandırdığı için çok teşekkür ederiz.”

Adnan Gürman; “Öncelikle buna vesile olan Belediye Başkanımıza böylesine hijyenik bir ortamı bizlere kazandırdığı için çok teşekkür ederiz. İmkanları geniş güzel bir yer yapmışlar. Daha önce de pazaryerlerini gördük. Böylesine güzel bir yeri Türkiye’de ilk kez görüyorum. Diğer pazaryerlerimizin de bu şekilde olmasını istiyorum. Halk için de çok güzel bir yer olmuş, teşekkür ederim.”

Serhat Biçimli; “Çok güzel pazaryeri yapmış Başkanımız, modern güzel bir yer. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederiz.”

Ahmet Kurt; “Salı pazarı yıllardır pazarcıların beklediği sistemde. Çok güzel. Kışın yağmur, çamur, soğuk yok, yazın güneş altında kavrulmak yok, kapalı ortamda. Her şey güzel, her şey şeffaf. Güzel olmuş. Herkesten Allah razı olsun.”

İrfan Gülman; “Metropol şehirlerde bile böylesine güzel bir pazaryeri yok. Vatandaşlarımız buyursun gelsin. Burası çok güzel bir yer.”