YUNUSEMRE BELEDİYESİ VATANDAŞININ YANINDA

Korona Virüsü (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sokağa çıkması yasaklanan 65 yaş üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların ihtiyaçları Vefa Sosyal Destek Grubu ile karşılanıyor. Yunusemre Belediyesi’nin de destek verdiği çalışmada ihtiyaçlar sahiplerine ulaştırılıyor.


YUNUSEMRE BELEDİYESİ VATANDAŞININ YANINDA

Korona Virüsü (Kovid-19) dünya genelinde etkisini sürdürürken ülkemizde de alınan tedbirler kapsamında 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların sokağa çıkması yasaklandı. Evinden çıkmayan vatandaşların mağduriyet yaşamaması için kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor. Yunusemre Belediyesi ile ilçe kaymakamlığının destek verdiği çalışmada, vatandaşların 112, 155 ve 156 numaralarına yaptıkları çağrılara istinaden hazırlanan ihtiyaç paketleri sahiplerine ulaştırılıyor. Genelgenin yayımlandığı günden itibaren Yunusemre’de yüzlerce kişinin ihtiyacını karşılayan ekipler, çalışmalarını 7 gün 24 saat esasına göre sürdürüyor. Ekipler, vatandaşların sadece gıda taleplerini değil, ilaç ve diğer ihtiyaçlarına da cevap veriyor.

“BU SALGINI BİRLİKTE YENECEĞİZ”

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ise yaşlı vatandaşların evlerinden çıkmaması için belediye olarak sürekli uyarılar yaptıklarını ve halkın uyarılara riayet etmeleri gerektiğini anlattı. Başkan Çerçi konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Değerli büyüklerimizden tek isteğimiz var, evlerinde kalsınlar. Uyarıları dikkate alıp yetkililerin yaptıkları açıklamaları dinlesinler. Onlar yeter ki evlerinde kalsın. Biz onların ayaklarına gidiyoruz. Vatandaşlarımızın 112, 155 ve 156 numaralı telefonu arayarak bildirdikleri ihtiyaçlarını kapılarına kadar götürüyoruz, bu zor günler aşılana kadar götürmeye de devam edeceğiz”