Rusya'yla ateşkes anlaşması sağlandı!.

Başkan Erdoğan ve Rus devlet adamı Vladimir Putin, Moskova'da basın açıklamasında bulundu. İdlib gerginliği hakkında alınan karar hakkında açıklama yapan Başkan Erdoğan, ateşkesin başlama tarhinini de bildirdi.


Rusya'yla ateşkes anlaşması sağlandı!.

Başkan Erdoğan'dan açıklamalar;

"Soçi mutabakatına göre İdlib Geginliği Azaltma Bölgesi muahafaza edilecek ve statükonun korunması için tüm tedbirleri alacaktık. Rejimin saldırıları İdlib'deki sükuneti bozmuştur.

İdlib'deki mutabakatın bozulmasının bir numaralı sorumlusu rejimdir. Bu bölgede yaşayan 4 milyon kişinin terörist ilan edilip bombalanmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Rejimden kaçan ve sayıları 1.5 milyonu bulan bölge halkı sınırımıza dayanmıştır. Rejimin buradaki amacının Türkiye'yi zora sokmak olduğu açıktır.

Gözlem noktaları sahadaki noktaları kontrol etme değil, ateşkesi takip etmekle yükümlüdür. Bir süre önce İdlib'e ilave askeri birlikler gönderdik. Artık hem rejimin saldırganlığını engellemek hem de aşırı gruplarla mücadele için sahada daha aktif rol aldık. Rejimin askerlerimize yönelik saldırılarının ardından İdlib'de yeni bir statü kaçınılmaz hale gelmiştir." dedi.