Başkan Aksoy’dan “PKU Bahçesi” sözü

Türkiye'de ilk! Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, PKU hastalarının gıdalarını karşılayabilmek için bahçe kurup sebze ve meyve yetiştirecek.


Başkan Aksoy’dan “PKU Bahçesi” sözü

İzmir Fenilketonüri(PKU) Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Fenilketonüri hastası çocuklar ve aileleri için düzenlenen Yeni Yıl Yemeği 12 Ocak Pazar günü gerçekleşti. Menemen Şehir Parkı içinde bulunan Park Kafe’de gerçekleşen yemeğin ev sahipliğini Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve İzmir Fenilketonüri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Songül Yalçıner Korkmaz yaptı. Balonlar, yeni yıl süsleri ile dekore edilen Park Kafe’de, özel orkestra tarafından söylenen şarkılara eşlik eden, dans eden, onlar için hazırlanan pastayı kesen çocuklar gönüllerince bir gün geçirdiler.

Menemen Ovası’nda “PKU Bahçesi” kurulacak

Yeni Yıl Yemeği’nde konuşan PKU Derneği Başkanı Songül Yalçıner Korkmaz Fenilketonüri hastalarının özel beslenmek zorunda olduklarına değinerek, bu özel beslenmeyi yapamadıkları zaman hastalığın beyinde hasara kadar ilerleyebildiğinden bahsetti. PKU’lu ailelerin zaman zaman çocuklarına uygun sebze ya da meyve bulmakta zorlandığını söyleyen Korkmaz, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’a belediye bünyesinde bir “PKU Bahçesi” kurulması önerisinde bulundu. Öneriyi seve seve kabul eden Başkan Aksoy, Menemen Ovası’nda tahsis edecekleri bir arazide bu bahçeyi kurabileceklerini söyledi. Aksoy, konu ile alakalı Ziraat Mühendisleri ile en kısa zamanda konuyu görüşerek projeyi hayata geçireceklerinin sözünü verdi.

Başkan Aksoy: “Belediye olarak Fenilketonüri ile ilgili farkındalık yaratmaya çalışıyoruz”

Geçtiğimiz Haziran ayında PKU Derneği ile PKU Yaza Merhaba Karneni Al Gel Partisi’nde “Fenilketonüri ‘nin Farkındayız” sloganıyla hastalığa dikkat çektiklerini hatırlatan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, bu hastalıkla ilgili farkındalık çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Başkan Serdar Aksoy, “Sosyal devlet olmanın belli bir takım yolları vardır. Bunlardan birisi de PKU’lu çocuklar gibi çocuklara destek olmaktır. Yemeleri-içmelerinden, sosyal hayat içerisinde var olmalarına kadar devletin desteği, gerekli özeni göstermesi gerekmektedir. Bugün düzenlediğimiz bu etkinlik gibi etkinlikler onların seslerini duyurmalarında çok çok önemli” dedi.

“Erken teşhis önemli”

Fenilketonüri hastalığında erken teşhisin önemine de değinen Başkan Aksoy, sadece iki damla kanla hastalığın erken teşhis edilebildiğini ve bu şekilde çocukların ileride yaşayacağı farklı sıkıntıların önüne geçilebildiğine dikkat çekti. PKU Derneği’nin bunu gerçekleştirdiğini, farkındalık yarattığını belirten Serdar Aksoy, “Menemen Belediyesi olarak sizin bu farkındalık çalışmanıza her türlü desteği veriyoruz. Geçmişte de verdik, gelecekte de vereceğiz“ diye konuştu.