Son Dakika: Kasım Süleymani'nin cenaze töreninde izdiham: Hayatını kaybedenler var

Son dakika: İranlı General Kasım Süleymani'nin Kirman'daki cenaze töreni sırasında yaşanan izdihamda hayatını kaybedenler olduğu bildirildi. İzdihamda çok sayıda yaralı olduğu tahmin edilirken ölü sayısına ilişkin resmi açıklama yapılmadı.


Son Dakika: Kasım Süleymani'nin cenaze töreninde izdiham: Hayatını kaybedenler var

ABD operasyonuyla Bağdat'ta öldürülen İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani'nin cenazesi defnedilmek üzere memleketi Kirman'a getirildi. Cenaze töreninde yüz binlerce insan, sokak ve caddeleri doldurdu. Cenaze töreninde yaşanan izdihamda, hayatını kaybedenlerin olduğu açıklandı. İzdihamda çok sayıda yaralı olduğu tahmin edilirken henüz ölü sayısına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

MEYDANLAR DOLDU

Bugün defnedilecek olan Süleymani için yine çok yoğun bir kalabalığın erken saatlerden itibaren sokak ve meydanları doldurduğu görüldü.

İRAN TARİHİNDE BİR İLK: KIRMIZI BAYRAK ÇEKİLDİ

İran'ın Kum kenti yakınlarındaki Cemkeran'da el-Kaim Camii kubbesine ABD'nin saldırısı sonucu öldürülen İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani için kırmızı bayrak çekildi.