Meteoroloji'den son dakika hava durumu açıklaması!

Son dakika Ege hava durumu açıklaması... Meteoroloji tarafından 7 Ocak hava durumu verileri paylaşıldı. Haftanın ikinci gününde vatandaşlar 'Bugün hava nasıl olacak?' sorusunun cevabını araştırıyor. Alınan verilere göre, bölge genelinde bazı illere kar yağışı, sağanak ve fırtına uyarısı yapıldı. Vatandaşlar yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olmalıdır denildi. Peki, 7 Ocak İzmir, Denizli, Manisa, Muğla, Afyonkarahisar, Uşak, Aydın, Kütahya'da hava nasıl olacak?


Meteoroloji'den son dakika hava durumu açıklaması!

 

Son dakika haberi... Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7 Ocak 2020 hava durumu raporunu yayımladı.  Alınan verilere göre, Ege Bölgesi geneli çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, bölgenin kuzeyi karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçecek. Kar yağışının Çanakkale'nin doğusu ile Balıkesir'in kuzeyinde yoğun olacağı tahmin ediliyor.

İzmir'de hava 9 dereceyi gösterirken, sağanak yağışlı geçecek. Öte yandan Uşak, Kütahya ve Afyon'da kar yağışının devam edeceği tahmin ediliyor. 

Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, kuzey ve kıyı kesimlerde fırtına (50-75 km/sa), yer yer kuvvetli fırtına şeklinde (80-100 km/sa), iç kesimlerde kuzey yönlerden kuvvetli olarak esecek.

FIRTINA UYARISI

Rüzgarın Ege Denizinin kuzeyinde tam fırtına, güneyinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Rüzgarın bölgemizin kuzey ve kıyı kesimlerinde kuvvetli fırtına (80-100 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara, Kuzey Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Erzurum çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Balıkesir, Hatay ve Osmaniye çevreleri, Antalya’nın doğu kıyıları ile Kahramanmaraş'ın batısında kuvvetli, Adana çevrelerinde şiddetli, Mersin çevrelerinde yer yer şiddetli ve aşırı olması bekleniyor.

EGE HAVA DURUMU

Çok bulutlu, Kuzey Ege'nin yağmur ve sağanak yağışlı, Kuzey Ege'nin iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kuzey ve kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer tam fırtına (70-110 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR °C, 2°C

Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı

DENİZLİ °C, 7°C

Çok bulutlu

İZMİR °C, 9°C

Çok bulutlu, bu sabah saatlerinde hafif yağmur ve sağanak yağışlı

MANİSA °C, 7°C

Çok bulutlu, bu sabah saatlerinde hafif yağmur ve sağanak yağışlı

AYDIN  °C, 10°C

Çok bulutlu

MUĞLA  °C, 8°C

Çok bulutlu

UŞAK  °C, 3°C

Sabah saatlerinde karla karışık yağmurlu

KÜTAHYA  °C, 1°C

Kar yağışlı