Ege Üniversitesi Hastanesi'nde organ nakli skandalı!

İzmir'de bir kadavradan bağışlanan böbrek sonrasında hayatını kaybedeniki kişiden biri olan Denizlili Münire İnanç’ın oğlu Yusuf İnanç, yaşanan ölümün ihmalsizlik yüzünden olduğunu söyleyerek Ege Üniversitesi Hastanesi’nden ve doktorlardan şikayetçi oldu. İşte detaylar.


Ege Üniversitesi Hastanesi'nde organ nakli skandalı!

 

Ege Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan böbrek naklinden sonra hayatını kaybeden Denizlili Münire İnanç’ın oğlu Yusuf İnanç, annesinin ölümünden Ege Üniversitesi yönetimini ve doktorları sorumlu tuttu. İnanç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, annesinin 3 yılı aşkın süredir diyalize girdiğini söyledi.

Hastaneden 15 Aralık 2019'da arandıklarını ve annesine uygun böbreğin bulunduğunun haberini aldıklarını anlatan İnanç, bu habere çok sevindiklerini ve hemen İzmir'e doğru yola çıktıklarını vurguladı.

Yapılan kan ve doku tahlilleri sonrası annesinin Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde ameliyata alındığını anlatan İnanç, şöyle konuştu:

"Operasyonun çok başarılı geçtiği söylendi. Annemin artık kurtulduğuna inandık. 2 gün sonra annem yoğun bakımdan çıktı ve normal odaya geçti. 12 gün çok iyiydi. İlk başta kendi işlerini yapabiliyordu. Sonraki 5 günde fenalaştı ve kaybettik. Böbreğin kadavradan olduğunu öğrendik. Araştırdıktan sonra hastalıklı olduğunu söylediler. Biz bunları bilmiyorduk. Ben bu işin sonunu bırakmayacağım. Doktorlardan ve hastaneden şikayetçi oldum."

Münire İnanç'ın kızı Funda uzun ise ihmali olanların ortaya çıkmasını istediğini dile getirdi.