İstanbul Kapalı Çarşı kaça kadar açık, sabah saat kaçta mesaiye başlıyor?

Kapalı Çarşı, İstanbul kentinin merkezinde Beyazıt, Nuruosmaniye ve Mercan semtlerininin ortasında yer alan dünyanın en büyük çarşısı ve en eski kapalı çarşılarından biridir. Kapalıçarşı içerisinde 4 bini aşkın dükkan yer almaktadır. Kapalıçarşı saat kaça kadar açık, hafta sonu Cumartesi Pazar bayramda açık mı? İşte Kapalıçarşı çalışma saatleri...​​​​​​​


İstanbul Kapalı Çarşı kaça kadar açık, sabah saat kaçta mesaiye başlıyor?

 

Kapalı Çarşı her sene 91 milyonu aşkın turiste ev sahipliği yapmaktadır. Peki ülkemizin ve dünyanın en eski aynı zamanda en çok ziyaret edilen çarşılarından olan Kapalı Çarşı, sabah saat kaçta açılıyor?

Kapalı Çarşı içerisinde halı ve mücevheratın yanında meşhur Türk işi gümüşten yapılmış eserler, bakır, bronz hediyelik ve dekoratif eşya, seramik, oniks ve deriden mamul, üstün kaliteli, Türkiye hatıraları gibi çok sayıda ürünün satışı yapılmaktadır. İstanbul’un en ünlü turistik yerlerinden birisi olan Kapalı Çarşı sabah saat 08:30 itibarıyla açılmakta ve akşamları da saat 19:00’da kapanmaktadır.

Kapalı Çarşı tıpkı hafta içi (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma) olduğu gibi Cumartesi ve Pazar günleri de açıktır. Kapalı Çarşı önceleri sadece 6 gün hizmet veriyordu ve Pazar günleri kapalıydı. Ancak şu an haftanın 7 günü hizmet vermektedir.

Kapalı Çarşı; Ramazan Bayramı (Şeker Bayramı), Kurban Bayramı gibi dini bayramlarda kapalı durumdadır. 1 Ocak, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 23 Nisan, 29 Ekim, 30 Ağustos, 15 Temmuz gibi resmi tatil günlerinde ise açık durumdadır ve standart ziyaret saatleri içerisinde hizmet vermektedir.