"Atatürk'e dönük çirkin yayını en şiddetli şekilde kınıyoruz"

AK Parti Sözcüsü Çelik, Alman ARD Televizyonu'nu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e dönük çirkin yayını en şiddetli şekilde kınadıklarını ve kabul edilemez bulduklarını belirtti.


Atatürk'e yönelik çirkin yayın

Alman ARD Televizyonu'nun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik yayınına değinen Çelik, "Devletimizin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e dönük çirkin yayını, özellikle Atatürk'ü Hitler'e benzeterek yapılan bu yayını en şiddetli şekilde kınıyoruz, bunu asla kabul edilemez bulduğumuzu ifade ediyoruz." diye konuştu.

"Basın özgürlüğü adı altında Türkiye'deki devlet adamlarına dönük eleştiri sınırlarını aşan, basın özgürlüğüyle hiçbir zaman bağdaştırılamayacak ifadeler, maalesef bunlarda bir tutum haline gelmiş durumda." değerlendirmesinde bulunan Ömer Çelik, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımıza dönük karalama kampanyası, neredeyse Almanya basınında bir yıl içerisinde çok önemli bir yer tutuyor. Tabii ki Kurucu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz hatırasına yapılan bu saygısızlığı hiçbir suretle kabul etmemiz mümkün değil. Bunu en şiddetli şekilde kınadığımızı belirtiyoruz ve şunu ifade etmek isteriz o yapılan yayının, o çirkin ifadelerin kesinlikle basın özgürlüğü ile bir ilgisi yoktur. Burada yapılan hakaretler doğrudan milletimize ve devletimize yapılmıştır. Gereğinin yapılması için de ilgili bakanlıklarımız faaliyete geçecektir aynı şekilde de oradaki vatandaşlarımız, STK'larımız da gereken tepkiyi göstermektedir.

Devletimizin kurucusuna, Atatürk'e dönük saygının gösterilmesi bir entellektüel egzersiz konusu değildir. Bu konuda herkesin gereken hassasiyete sahip olmasını bekliyoruz. Almanya'daki vatandaşlarımız da oranın vatandaşı olan soydaşlarımız var. Onların da vergileriyle yayın yapan bir kamu yayın kuruluşu bu. Bu yayının herhangi bir şekilde temel değerlerimize bir saldırı şeklinde asla tezahür etmemesi gerekir. Bir de tabii orada son derece planlı ve düzenli bir şekilde başka mahfillerde gördüğümüz şekilde Atatürk ile Alevi vatandaşlarımızı karşı karşıya getirme şeklinde çirkin bir provokasyona imza atılıyor."