Son dakika: Dün tehdit eden Trump, bugün Türkiye'ye övgüler dizdi

Dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Türkiye'yi ekonomi üzerinden tehdit eden Trump, bugünkü açıklamasında "Birçokları Türkiye'nin ABD'nin büyük bir ticaret ortağı olduğunu unutuyor. Türkiye, F-35'lerin çelik gövdesini yapıyor" ifadelerini kullandı.


Son dakika: Dün tehdit eden Trump, bugün Türkiye'ye övgüler dizdi

Dün akşam sosyal medya hesabından Türkiye'ye yönelik "Türkiye limitini aşarsa ekonomisini yok ederim" şeklinde bir ifade kullanan ABD Başkanı Donald Trump, bugünkü açıklamasında Türkiye'nin ABD'nin en büyük ticaret ortağı olduğuna dikkat çekerek Türkiye'yle ilgili övgü dolu sözler söyledi. Twitter'dan açıklama yapan Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 13 Kasım'da ABD'yi ziyaret edeceğini söyleyerek burada bir görüşme gerçekleştireceklerini söyledi. Türkiye'nin ABD'nin çok önemli bir ortağı olduğunu belirten Trump, Türkiye'nin İdlib'de pek çok insanın hayatının kurtarılmasında büyük rol oynadığını söyledi.

"İDLİB'DE PEK ÇOK İNSANIN HAYATINI KURTARMAMIZA YARDIM ETTİ"

Donald Trump, ricası üzerine ABD'li rahip Andrew Craig Brunson'ın evine sağ salim geri döndüğünü belirterek, "Türkiye ABD'nin önemli bir ticaret ortağı ve NATO müttefikidir. İdlib'de pek çok insanın hayatını kurtarmamıza yardım eden bir anlaşma yaptı bizimle. Birçokları Türkiye'nin ABD'nin büyük bir ticaret ortağı olduğunu unutuyor. Türkiye, F-35'lerin çelik gövdesini yapıyor" şeklinde konuştu.

"KÜRTLERİ TERK ETMEYECEĞİZ"

PKK'nın Suriye kolu YPG'yi terör örgütü olarak görmediğini her fırsatta dile getiren ABD Başkanı, Türkiye'ye dair övgü dolu sözlerinin ardından da "Kürtleri terk etmeyeceğiz" açıklamasında bulundu. Trump attığı tweette, "Suriye'den çekiliyor olabiliriz ama Kürtleri terk etmiyoruz" dedi.

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde planladığı olası operasyona ilişkin Twitter'dan Türkiye'yi tehdit etmiş, Türkiye'nin sınırları aşması halinde ekonomik yaptırım uygulayacağını açıklamıştı.