Son Dakika: Trump'tan Suriye açıklaması: Bu saçma savaşlardan çekilme vakti geldi

Son Dakika: ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin Suriye'ye operasyonu gündemdeyken, "ABD'nin sonu olmayan bu saçma savaşlardan çekilme vakti geldi" dedi.


Son Dakika: Trump'tan Suriye açıklaması: Bu saçma savaşlardan çekilme vakti geldi

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye 'nin doğusuna büyük bir harekat için son hazırlıklarını yaparken, ABD Başkanı Donald Trump'tan açıklama geldi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Trump, "Yılar önce ABD yalnızca 30 gün süre ile Suriye'ye gitti. Orada kaldık ve hiçbir amacı olmayan bir savaşın daha da derine çekildik. Sonu olmayan bu saçma savaşlardan çekilmenin vakti geldi." dedi.

Trump'ın yaptığı açıklama şöyle:

Yılar önce ABD yalnızca 30 gün süre ile Suriye'ye gitti. Orada kaldık ve hiçbir amacı olmayan bir savaşın daha da derine çekildik. Washington'daki görevime başladığımda DEAŞ bölgenin her tarafına yayılmıştı. DEAŞ'ı tamamen bozguna uğrattık, birçoğu Avrupa'dan gelen DEAŞ'lılar esir aldık. Fakat Avrupa onları geri istemedi ve ABD'ye onları tutmasını söyledi. Hayır dedim size harika bir iyilik yaptık ve şimdi bizden DEAŞ'lıları yüklü maliyetle ABD hapishanelerinde tutmamızı istiyorsunuz. Onlar yargılamanız için orada. Yine hayır dediler.