TEK ŞEÇENEK İMAM HATİP!

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy devreye girdi. Okulun ilk günü, hiçbir liseye yerleştirilmedikleri için Darıca’da eğitim dışında kalan 59 genç okullu oldu. Vali Hüseyin Aksoy, “Ben ilk defa, böyle bir durum yaşandığını da sizin sitenizden öğrendim. Bana böyle bir konu anlatılmadı. Hiçbir çocuğumuzun eğitim dışında kalmasını kabul edemeyiz. Devletimiz hızla müdahale etmiştir...” dedi.


TEK ŞEÇENEK İMAM HATİP!

TEK TERCİH İMAM HATİP

Kocaeli'nde ise 4-5 Eylül'deki ek yerleştirmelerde de sınavsız öğrenci alan adrese bağlı anadolu liseleri de dolduğu için 59 öğrenci açıkta kalmıştı. Koceli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Darıca İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce velilere tek tercih olarak Darıca'daki Şehit Murat Tevlim İmam Hatip Anadolu Lisesi'ne açılacak ilave tek sınıfa çocuklarını kaydettirmeleri ve diğer anadolu liselerine sınıf ya da kontenjan verilmeyeceği ilan edilmişti.

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, “Hiçbir çocuğumuzun eğitim dışında kalmasını kabul edemeyiz. Ben ilk defa, böyle bir durum yaşandığını da, sizin sitenizden öğrendim. Bana böyle bir konu da anlatılmadı. Kimseye de çocuklarını şu ya da bu okula yazdırmaları yönünde bir talimatım da olmadı. Vali olarak, böyle bir sorun yaşandığını da sizin haberinizden öğrendim. Yayına kadar da bu durumdan haberim yoktu. Haberi görünce de Darıca Kaymakamımız'a talimat verdim. Sorunun çözümüne katkınız için teşekkür ediyorum” dedi.

VALİ AKSOY’DAN KAYMAKAMA TALİMAT

Sıkıntının yaşandığı ilçe Darıca'da Kaymakam Ömer Karaman'ı arayarak talimat verdiğini söyleyen Vali Aksoy, öğrencilerin okula kaydedilmesi için Darıca Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz'u da görevlendirdi. Öğrenci velilerinden Kemal Çevik de Vali Hüseyin Aksoy'un talimatıyla kaymakamlığa davet edildiğini anlatarak, “Okulun ilk günü kızım okula gidemediği için, okulsuz kaldığı için iki gözü iki çeşme ağlıyordu. Milli Eğitim Bakanı dahil herkesi aradım. Çocuk evde stresten tırnaklarını yiyordu. Bütün çocuklar okula gidiyor kızım ve kızım akranı toplam 59 çocuk okul dışında kalmıştı. Size ulaştığımızda büyük bir ilgiyle sorunun çözümüne odaklandınız. ‘Devletimiz büyüktür, kimse açıkta kalmaz' dediğinizde biz umudumuzu kaybetmiştik. Sonra Valimiz Hüseyin Aksoy bey talimat verdiğini 59 çocuğun ailesiyle de bizzat görüşüldüğünü hatta en son seçenek olarak da kimsenin eğitim dışında kalmaması için açık lise önerildi. Biz çocuklarımız örgün öğretimin içinde olmalarını istediğimiz için her gün düzenli gidebilecekleri bir okul istedik” dedi.