Çocukları “yapışkan tehlikeden” korudular

Okulların açılmasına sayılı günler kala çocukların sağlığı için de harekete geçen Buca Belediyesi, son dönemde oldukça popüler olan ancak uygunsuz şekilde üretildiğinde sağlığı tehdit eden “slime” adlı renkli yapışkan oyun hamuru için denetim yaptı, bu üretimi yapan merdiven altı bir firmaya baskın gerçekleştirdi. Ruhsatsız ve kalite belgesi olmadan üretim yaptığı için cezai işlem uygulandı.


Çocukları “yapışkan tehlikeden” korudular

Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde çocukların sağlıklı birçevrede yaşayabilmeleri için denetimlerini arttırdı.

Özellikle okul giriş çıkışlarında, mağaza ve kırtasiyelerde kolayca ulaşılabilen “slime” üreticisi bir firma damercek altına alındı. Zabıta ekipleri, genellikle tutkal, boraks ve çeşitli kimyasallarla üretilen ve sağlıksız olması halinde çocukların sağlığını olumsuz etkileyen slime imalatı yapan Buca Şirinyer’deki merdiven altı firmaya, Ticaret Bakanlığı’na bağlı İzmir Ticaret İl Müdürlüğü yetkilileri eşliğinde baskın gerçekleştirdi.

Dükkandaki paketleme işleminin yanı sıra bir apartmanın otopark olarak kullanılan bölümünde üretim yapıldığını tespit eden ekipler, firmaya ruhsatsız ve kalite belgesi olmadan üretim yaptığı için cezai işlem başlattı.